Ziemniaki z bekonem, cremini i brie
Przygotowanie ziemniaków z bekonem, cremini i brie zajmuje około 1 godziny od początku do końca. Za 1,8 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 444 kalorie, 16 g białka i 25 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką małe grzyby portobello, paski bekonu, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 45 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 79% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy to Bacon, Cremini & Brie Potatoes for Two, Cremini Mushroom, Bacon and Shallot Crustless Quiche oraz Brie Puree Ziemniaczane.
Instrukcje
Obierz i przekłuj ziemniaki. Natrzyj skórki ziemniaków olejem; posypać solą.
Piec w temperaturze 400° przez 50-60 minut lub do miękkości.
Na dużej patelni podsmaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Wyjmować na ręczniki papierowe łyżką cedzakową; odcedzić, zachowując 2 łyżki odcieku.
Podsmaż grzyby w zalewie.
Wytnij 2-calowe. „X” w wierzchołkach ziemniaków; włóż plasterki sera. Na wierzch połóż grzyby, boczek i szczypiorek.