Ziemniaki Wędzone

Ziemniaki Wędzone
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wędzonego ziemniaka. Ten przepis służy 8. Na 7,82 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 4243 kalorii, 16G białka, oraz 421G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 76 godzin i 45 minut. Jeśli masz szczypiorek, sól, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka Z Wędzonych Ziemniaków, Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem, oraz Wędzony pstrąg i Nowa Sałatka ziemniaczana dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W przypadku wędzonego masła wiórki applewood moczyć w zimnej wodzie przez 5 do 10 minut. Wyrównaj powierzchnię gotowania dużej żeliwnej patelni folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
2
Umieść węgiel na patelni i ustaw na dużym ogniu, aż węgle będą białe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
3
Masło pokrojone w kostkę układamy w równą warstwę w zestawie na lodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
4
Umieść ułożone patelnie na górnej półce zimnego piekarnika. Gdy węgiel będzie biały, odcedzić zrębki applewood i umieścić trzy czwarte z nich na węglu. Zwróć żeliwną patelnię do palnika, aż wióry zaczną dymić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
Na ImprezyNa Imprezy
5
Umieść żeliwną patelnię w piekarniku na najniższym stojaku, jak najdalej od masła, które powinno pozostać tak zimne, jak to możliwe podczas procesu wędzenia. Smaż masło przez 45 minut, sprawdzając poziom dymu co jakiś czas. Może być konieczne dodanie większej ilości zrębków. Można oczekiwać, że masło zmięknie, a nawet oddzieli się na brzegach patelni. W związku z tym można go ponownie wymieszać za pomocą szpatułki. Po 45 minutach wymieszać całość wędzonego masła, a następnie przenieść do hermetycznego pojemnika lub uszczelnić próżniowo w worku sous vide. Przechowywać w lodówce przez 2 do 3 dni. Dla marmurowych ziemniaków Confit Rozgrzej piekarnik do 135°.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Na ImprezyNa Imprezy
6
Ułóż nieobrane ziemniaki w naczyniu do pieczenia z 8 szklankami wędzonego masła, tymianku i czosnku i przykryj folią aluminiową. Pieczemy ziemniaki w piekarniku przez 1 godzinę i 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
8 Czarnych Skręconych Sznurków Lukrecjowych8 Czarnych Skręconych Sznurków Lukrecjowych
Na ImprezyNa Imprezy
7
Wyjąć z piekarnika i schłodzić ziemniaki do temperatury pokojowej na maśle. Raz ostygnie, odcedzić, zastrzegając masło. Ziemniaki obieramy nożem do parkowania i odstawiamy do wysmarowanego masła, utrzymując je w temperaturze pokojowej aż będą gotowe do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Na ImprezyNa Imprezy
8
Podgrzać rosół z kurczaka w dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
9
Odcedzić ziemniaki i dodać je do patelni, aby ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
10
Dodać pozostałe 2 łyżki wędzonego masła, rzucając do glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
11
Osuszyć na papierowych ręcznikach i doprawić fleur de sel. Na mus ziemniaczany obrać ziemniaki i umieścić je w średnim garnku. Przykryć zimną wodą. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu i gotować przez 25 do 30 protokół, aż do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fleur De SelFleur De Sel
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
12
Odcedzić i przejść przez młyn żywności do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
13
W małym rondelku rozgrzać śmietanę i brązowe masło. Tuż przed zaczyna się gotować, złożyć go do ziemniaków, aż połączone, ale nadal luźne. Pracując szybko, przepuść mieszaninę przez drobnoziarniste Tamis. Ziemniaki staną się gumowate, jeśli są zimne po przejściu przez tamis. Doprawić solą i rezerwą w ciepłym miejscu, na przykład w pobliżu ciepłego pieca lub pieca. Puree może być wykonane 1 godzinę przed czasem. Do Schabowo-Szalotkowej Kruszonki
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
żelkiżelki
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Na ImprezyNa Imprezy
14
Połącz zmielony tłuszcz wieprzowy z 1/2 szklanki wody na średniej patelni i gotuj na średnim ogniu, aż woda wyparuje, 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
15
Odcedzić połowę wytopionego tłuszczu wieprzowego i wyrzucić. Powrót do pieca i nadal chrupać tłuszcz, aż złoty kolor brązowy, o 10 protokół. Odcedzić, zastrzegając ciała stałe i ostudzić chrupiący tłuszcz wieprzowy na ręcznikach papierowych. Po ostygnięciu drobno posiekać tłuszcz wieprzowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz WieprzowyTłuszcz Wieprzowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
16
Połączyć olej rzepakowy i szalotki w dużej patelni i smażyć na średnim ogniu, stale mieszając, aż szalotki są złotobrązowe, 12 do 15 minut. Olej powinien osiągnąć 129°. odcedzić szalotki i osuszyć na ręcznikach papierowych. Schłodzić szalotkę do temperatury pokojowej. Po ostygnięciu szalotki pokroić na małe kawałki i wymieszać z chrupiącym tłuszczem wieprzowym. Doprawić solą. Do Sproszkowanego Winegret
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Beztłuszczowy KremBeztłuszczowy Krem
Tłuszcz WieprzowyTłuszcz Wieprzowy
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
17
Umieść maltodekstrynę z tapioki w robocie kuchennym i stopniowo dodawaj do oleju. Zmiksować w proszku octu i doprawić solą. Rezerwa w hermetycznym pojemniku. Na sos maślany w małej misce, ubić razem majonez, maślankę, szczypiorek i pieprz. Doprawić solą. Do Końca
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
TapiokaTapioka
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Beztłuszczowy KremBeztłuszczowy Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Np. Palec Maślany, Grubo PosiekanyNp. Palec Maślany, Grubo Posiekany
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
18
Umieść mche w misce do miksowania, dodaj sos maślany i delikatnie wrzuć do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
19
Wytnij prostokątny szablon (o wymiarach 2 1/2 cala na 6 cali) z kawałka octanu.
20
Umieść szablon na talerzu, umieść na środku 3 łyżki musu ziemniaczanego i równomiernie rozprowadź szpatułką lub nożem. Ostrożnie odklej szablon. Ułóż 20 marmurowych ziemniaków na wierzchu musu ziemniaczanego. Łyżka 1 łyżka zmielonej czarnej trufli i 1 1/2 łyżeczki Schabowo-Szalotkowej kruszonki na wierzchu ziemniaków. Finisz 1 łyżeczką sproszkowanego winegret i 8 gałązkami ubranego mche.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos

Składniki

4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibaby mâche leavesbaby mâche leaves596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimasło brązowemasło brązowe907Orzechy dowolne (posiekane)zimne masło, pokrojone w kostkę (1 cal)zimne masło, pokrojone w kostkę (1 cal)2Średnia żółta cebula, posiekanaMasło WędzoneMasło Wędzone2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiOlej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)Olej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)2(może być lub przeglądać)SOS MaślanySOS Maślany4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiChorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku2(zima)drobno pokrojony szczypiorekdrobno pokrojony szczypiorek2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże wiśnie Rainier, wypestkowane i przekrojone na połówkiświeże wiśnie Rainier, wypestkowane i przekrojone na połówki680Orzechy dowolne (posiekane)Ziemniaki la Ratte fingerlingZiemniaki la Ratte fingerling8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyfleur de selfleur de sel4(zima)ocet słodowy w proszkuocet słodowy w proszku2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1Średnia żółta cebula, posiekanaChipsy applewood 3/4 funtaChipsy applewood 3/4 funta596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiCrumble Wieprzowo-SzalotkoweCrumble Wieprzowo-Szalotkowe454Orzechy dowolne (posiekane)mielony tłuszcz wieprzowymielony tłuszcz wieprzowy3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiMusselina ZiemniaczanaMusselina Ziemniaczana8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMarmurowy Confit ZiemniaczanyMarmurowy Confit Ziemniaczany1kilogramy160 marmurowych ziemniaków (ok.160 marmurowych ziemniaków (ok.1(może być lub przeglądać)2/3 szklanki (kilka garści) startego Parmigiano lub Romano2/3 szklanki (kilka garści) startego Parmigiano lub Romano11 funt cukinii,2/3 szklanki (kilka garści) startego Parmigiano lub Romano2/3 szklanki (kilka garści) startego Parmigiano lub Romano2(może być lub przeglądać)2/3 szklanki (kilka garści) startego Parmigiano lub Romano2/3 szklanki (kilka garści) startego Parmigiano lub Romano3(może być lub przeglądać)2/3 szklanki (kilka garści) startego Parmigiano lub Romano2/3 szklanki (kilka garści) startego Parmigiano lub Romano3szalotka, cienko pokrojonaszalotka, cienko pokrojona4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimaltodekstryna z tapiokimaltodekstryna z tapioki2gałązki2 szklanki ząbków czosnku2 szklanki ząbków czosnku1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimielona czarna truflamielona czarna trufla8(może być lub przeglądać)Winegret SproszkowanyWinegret Sproszkowany3goździkiczosnek, rozgnieciony, ale trzymany w całościczosnek, rozgnieciony, ale trzymany w całości2Średnia żółta cebula, posiekanawęgiel drzewny (Nie brykiety)węgiel drzewny (Nie brykiety)
TrudnośćEkspert
Gotowe W76 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia28
Magazyn