Ziemniaki szafranowe z migdałami
Szafran ziemniaki z migdałami może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 5 i kosztuje 66 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 205 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sól, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tagine rybny z szafranem i migdałami, Rosół z szafranem i migdałami, oraz Koper włoski z migdałami, rodzynkami i szafranem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz ziemniaki, 1 1/2 łyżeczki oleju, 1/2 łyżeczki soli i pieprzu w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali; wrzucić dobrze. Ziemniaki układamy w jednej warstwie w naczyniu; odstawiamy.
Doprowadzić wodę do wrzenia. Wymieszać pastę pomidorową i szafran; zdjąć z ognia i odstawić 1 minutę.
Ziemniaki polać mieszanką pomidorową.
Posypać papryką. Przykryć i piec w 400 przez 40 minut. Odkryć ziemniaki; wymieszać.
Piec dodatkowe 25 minut lub do miękkości.
Połącz 1 1/2 łyżeczki oleju, 1/4 łyżeczki soli, migdały i pozostałe składniki w robocie kuchennym; proces do dobrze wymieszane. Top ziemniaki z mieszanką migdałów; wrzucić delikatnie.