Ziemniaki, rzepa i szpinak Baeckeoffe
Ziemniaki, rzepa i szpinak Baeckeoffe może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 7,03 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 355 kalorii, 12g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz małe liście szpinaku, sól, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Sałatka Z Rzepy I Szpinaku Z Ciepłym Boczkiem Vinaigrette, Rzepa i Zaciery ziemniaczane, oraz Paszteciki z ziemniaków i rzepy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj grzyby na patelnię, i smażyć 2 protokół lub do lekko rumiane. Mieszać w czosnku; podsmażyć 30 sekund.
Dodaj wino; gotować 2 protokół.
Dodać pietruszkę, tymianek i 1/4 łyżeczki pieprzu. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut. Odkryć i gotować 6 minut lub aż płyn prawie wyparuje.
Zdjąć z ognia; wyrzucić tymianek.
Dodać serek śmietankowy, mieszając, aż ser się rozpuści.
Usunąć mieszaninę grzybów z patelni. Wytrzyj patelnię do czysta ręcznikami papierowymi.
Podgrzać patelnię na średnim i wysokim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj cebulę; saute przez 5 minut, często mieszając. Zmniejszyć ogień do średniej; kontynuować gotowanie przez 15 minut lub aż głęboki złoty kolor, często mieszając. Odstawić.
Płaszcz 6-cup pieczenia naczynia z gotowania sprayu. Ułóż plastry ziemniaków w naczyniu, a top ze szpinakiem.
Posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu równomiernie szpinakiem. Łyżka mieszanki grzybowej na czarnym pieprzu i ułóż plastry rzepy na mieszance grzybowej. Wierzch z karmelizowaną cebulą; posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli, pozostałą 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu i estragonu.
Śmietanę polać estragonem i równomiernie posypać serem Gruyre. Przykryć i piec w 350 przez 40 minut. Odkryć i piec dodatkowe 20 minut lub aż warzywa są miękkie i ser zaczyna brązowieć.