Ziemniaki Puree Czosnkowe
Puree czosnkowe wymaga ok. 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 359 kalorii, 9g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 90 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Mieszanka do 8 złotych ziemniaków, czosnek, sól i pieprz oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest dobre. Podobne przepisy to Bennigan ' s Garlic puree Potatoes-łatwo jest zrobić puree czosnkowe, Johnny Garlic ' s Famous Garlic and Rosemary puree Potatoes, oraz Ziemniaki Puree Czosnkowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Pokrojoną cebulkę czosnku ułożyć na kawałku folii aluminiowej i skropić oliwą z oliwek. Zamknąć opakowanie i piec w piekarniku przez 40 minut, aż zmięknie.
Pokrojone ziemniaki włóż do dużego garnka, zalej zimną wodą i dodaj sól. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki są przetargu widłowego, o 20 do 30 protokół.
Dobrze spuścić w durszlaku. Gdy ziemniaki są jeszcze ciepłe, naciśnij je przez ricer ziemniaków lub młyn żywności i do miski do mieszania. Ubić w ciepłym mleku i zmiękczonym maśle, aż włączone i ziemniaki są puszyste. Wycisnąć ze skórek Prażone ząbki czosnku.
Dodać miąższ czosnkowy do ziemniaków. Ponownie ubić, doprawić solą i pieprzem.