Ziemniaki na imprezę dziadka
Grandpa's Party Potatoes to przepis bezglutenowy na 14 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 10 g tłuszczu i łącznie 251 kalorii . Za 63 centy za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako dodatek i jest przygotowywany w około 1 godzinę i 10 minut . Ten przepis z Taste of Home wymaga papryki, serka śmietankowego, pieprzu i sosu cebulowego z kartonu. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a jedna osoba powiedziałaby, że trafił w sedno. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 44% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Hot Cheesy Bacon Party Dip , Lemon Party Cheesecake i Party Fruit Salad .
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym rondlu i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj przez 15-20 minut lub do miękkości.
Odcedź. Rozgnieć ziemniaki z masłem, mlekiem, solą i pieprzem, aż będą gładkie.
Dodaj serek śmietankowy i sos cebulowy; dobrze wymieszaj.
Rozłóż w natłuszczonej formie do pieczenia o pojemności 2 i 1/2 qt.
Posyp papryką. Przykryj i schłódź w lodówce przez 8 godzin lub na noc.
Wyjąć z lodówki 30 minut przed pieczeniem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 50–60 minut lub do momentu, aż ciasto będzie ciepłe.