Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Indyjskie ziemniaki, groszek i kalafior mogą być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 193 kalorie, 5G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, chili w proszku, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kalafior indyjski "Sabji" z groszkiem i marchewką, Kalafior z przyprawami indyjskimi i ziemniakami, oraz Przyprawiony kalafior Indyjski i ziemniaki {Aloo Gobi} dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodać ziemniaki i imbir; smażyć, aż ziemniaki są lekko rumiane, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Imbir
3
Wymieszać z kalafiorem, następnie sól, kurkuma, chili w proszku i papryka; smażyć 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W Proszku
Kalafior
Kurkuma
Papryka
Sól
4
Dodać 1/2 szklanki wody; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Woda
5
Dodać groszek i dusić 2 minuty. Doprawić solą i pieprzem.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Fram Wines Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.