Ziemniaki Grillowane Na Szaszłyku
Ziemniaki grillowane na szaszłyku to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 120 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jeśli masz rozmaryn, wodę, czosnek w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Rozmaryn Ziemniaki Szaszłyki, Skewered Chicken ' n ' Sweet Potatoes, oraz Szaszłyki Surf & Turf z grillowanymi warzywami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki i wodę w bezpiecznej misce mikrofalowej. Gotować ziemniaki w kuchence mikrofalowej na wysokiej, aż po prostu miękkie, o 15 protokół, mieszając w połowie drogi.
Odcedzić ziemniaki i pozostawić na parę przez kilka minut do wyschnięcia.
W dużej misce wymieszaj majonez, wino, rozmaryn i czosnek w proszku.
Wymieszać w odsączonych ziemniaków i wrzucić do herbu. Marynować, pod przykryciem, w lodówce przez 1 godzinę.
Rozgrzej grill zewnętrzny na duże ciepło i lekko ruszt olejowy.
Ziemniaki wyjąć z marynaty i szaszłyk. Grillować, pod przykryciem, przez 6-8 minut, szczotkując od czasu do czasu marynatą, obracając w połowie.
Ziemniaki wyjąć ze szaszłyków i podawać na gorąco.