Ziemniaczane łódeczki w cieście piwnym
Ziemniaczane łódeczki w cieście piwnym mogą być właśnie tym dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 323 kalorie , 5 g białka i 19 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 8 osób. Za 44 centy za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Mieszanka śmietany, mleka, pieprzu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 37% , to danie nie jest takie niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ziemniaczane łódeczki Cajun , Smażone na patelni łódeczki ziemniaczane i Pieczone łódeczki z cynamonowym jabłkiem .
Instrukcje
Wyszoruj i nakłuj ziemniaki. Podgrzewaj w kuchence mikrofalowej bez przykrycia na wysokiej mocy przez 10-12 minut lub do momentu, aż będą miękkie, obracając raz.
Tymczasem w płytkiej misce ubij mąkę, mleko, jajko, przyprawioną sól, olej i pieprz, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszaj z piwem; odstaw.
Gdy ziemniaki będą wystarczająco chłodne, aby je wziąć do ręki, pokrój każdy na 12 kawałków. Na patelni elektrycznej lub w głębokim tłuszczu rozgrzej olej do 375°. Zanurz kawałki ziemniaków w cieście. Smaż partiami przez 3-4 minuty lub do uzyskania złotego koloru, od czasu do czasu obracając.
Odsączyć na ręcznikach papierowych.
Jeśli chcesz, podawaj ze śmietaną.