Ziemne Puree Ziemniaczane
Ziemne puree ziemniaczane mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 271 kalorii, 8G białka, oraz 14g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki, pieprz, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Staromodne puree ziemniaczane-zrób domowe puree w domu, łatwo to zrobić z tym, Bennigan ' s Garlic puree Potatoes-łatwo jest zrobić puree czosnkowe, oraz Kolejny Mock puree ziemniaczane (puree kalafiorowe) - low Carb dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Każdy ziemniak owinąć w folię, a następnie nakłuć ziemniaki przez folię kilka razy widelcem.
Piec ziemniaki do miękkości, 1 do 1 1/4 godziny.
Rozgrzać mleko, masło, sól i biały pieprz w 3-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, aż masło się stopi.
Podczas gdy mieszanka mleka nagrzewa się, rozpakuj pieczone ziemniaki i, gdy są jeszcze gorące (użyj ręcznika kuchennego, aby chronić ręce lub trzymać ziemniaki szczypcami), zdejmij skórę nożem do parkowania lub połówki nieobranych ziemniaków i łyżką zgarniaj mięso, przenosząc je do miski. Wyrzucić skórę.
Przerzuć gorące ziemniaki przez ricer do gorącej mieszanki mleka na patelnię i delikatnie wymieszaj dużą żaroodporną gumową szpatułką, aż do połączenia.
Puree ziemniaczane najlepiej podawać natychmiast, ale można je przygotować 1 dzień wcześniej. Podgrzać, pokryte, w ciężkim rondlu na małym ogniu z 1/4 szklanki dodatkowego mleka, mieszając po ziemniaki są ciepłe, aż do ogrzania przez; lub w naczyniu do pieczenia, pokryte, w umiarkowanym piekarniku;lub w kuchence mikrofalowej, mieszając w połowie ogrzewania, o 2 minut ogółem.