Zielony Ostry Sos (Salsa Verde)
Nigdy nie można mieć zbyt wiele meksykańskich przepisów, więc dać zielony gorący sos (Salsa Verde) spróbować. Na 30 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. Jedna porcja zawiera 23 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 117 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Udaj się do sklepu i odebrać Serrano chile papryki, cebula, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 20%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Salsa Verde (Włoski Zielony Sos), Acciughe Con Salsa Verde (anchois w zielonym sosie), oraz Pulpety w zielonym sosie (Granatine con salsa Verde) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu umieść pomidory, paprykę serrano, cebulę i czosnek i dodaj wodę, aby tylko przykryć.
Posypać solą na górze, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować, aż tomatillos są miękkie i stały się lekko brązowawy w Kolorze, 20 do 30 protokół.
Dodaj więcej wody w razie potrzeby, aby utrzymać mieszaninę przed spaleniem podczas gotowania.
Ugotowane warzywa wlać do blendera i zmiksować na gładką masę.