Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 211 kalorii. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 26. Udaj się do sklepu i odbierz długie Serrano chiles, cilantro, łuski kukurydzy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tamales De Pollo Con Chile Verde - Tamales Zielony Chile, Zielony Chile Wieprzowina Tamales, oraz Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas.
Instrukcje
1
Umieścić łuski w dużym garnku lub dużej misce; dodać wodę do pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina Wieprzowa
2
Umieść ciężki talerz na łuskach, aby utrzymać się w zanurzeniu.
3
Odstawić, aż łuski zmiękną, obracając od czasu do czasu, co najmniej 3 godziny i do 1 dnia.
4
Podgrzej brojlery. Linia ciężka blacha do pieczenia z folią. Ułóż Tomatillo na przygotowanym arkuszu. Broil aż tomatillos czernieją w plamach, obracając raz, o 5 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki Dyni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Smażone Krewetki
5
Przenieś Tomatillo i wszelkie soki na arkuszu do procesora i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki Dyni
6
Dodać chiles i czosnek do procesora i mieszać aż gładkie puree formy.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
7
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
8
Dodać puree tomatillo i gotować 5 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki Dyni
9
Dodaj bulion. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować na wolnym ogniu, aż sos pokrywa łyżkę grubo i zmniejsza się do 1 szklanki, mieszając od czasu do czasu, o 40 protokół. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
(albo Zwykłe)
10
Wymieszać z kurczakiem i kolendrą. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić smalec (z solą i proszkiem do pieczenia, jeśli jest używany) w dużej misce, aż puszysty. Ubić w mieszance masa świeża lub masa harina w 4 dodatkach. Zmniejsz prędkość do niskiej i stopniowo ubijaj w 1 1/2 szklanki bulionu, tworząc delikatne ciasto. Jeśli ciasto wydaje się jędrne, ubić w wystarczającej ilości bulionu, 2 łyżki na raz, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zimne Mleko Do Podania
(mieszanka Masy Kukurydzianej)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Smalec
(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Napełnij dno garnka wkładką do parownika wystarczającą ilością wody (Około 2 cale), aby dotrzeć do dna wkładki. Dolna linia wkładki z zmiękczonymi łuskami kukurydzy. Rozedrzyj 3 duże łuski na paski o szerokości 1/4 cala, aby użyć ich jako wiązań i odstaw na bok. Otwórz 2 duże łuski na powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzy
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
3
Rozłóż 1/4 szklanki ciasta w 4-calowy kwadrat w środku każdego, pozostawiając 2-do 3-calowy zwykły brzeg na wąskim końcu łuski. Łyżka heaping łyżka napełniania w strip dół środka każdego kwadratu ciasta. Złóż długie boki łuski i ciasta nad nadzieniem na pokrycie. Złóż wąski koniec łuski. Związać złożoną część z paskiem łuski, aby zabezpieczyć, pozostawiając szeroki koniec Tamale otwarty. Stand tamales in steamer basket. Powtarzaj z większą ilością łusek, ciasta i nadzienia, aż całe nadzienie zostanie użyte. Jeśli to konieczne, aby utrzymać tamales w pozycji pionowej w parowniku, włóż między nimi kawałki zmięt folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz Parowy
Smażone Krewetki
4
Doprowadzić wodę w garnku do wrzenia. Przykryj garnek i tamales na parze, aż ciasto będzie twarde w dotyku i łatwo oddzieli się od łuski, dodając więcej wody do garnka w razie potrzeby, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tamales
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
5
Odstawić na 10 minut. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Chłodny 1 godzina. Kryj się i wyluzuj. Przed podaniem, ponownie parować tamales aż do gorąca, o 35 minut.)
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować win Tudor Balo Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 68 dolarów za butelkę.