Zielony Chile Kurczak Tamales

Zielony Chile Kurczak Tamales
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 211 kalorii. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 26. Udaj się do sklepu i odbierz długie Serrano chiles, cilantro, łuski kukurydzy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tamales De Pollo Con Chile Verde - Tamales Zielony Chile, Zielony Chile Wieprzowina Tamales, oraz Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas.

Instrukcje

1
Umieścić łuski w dużym garnku lub dużej misce; dodać wodę do pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Umieść ciężki talerz na łuskach, aby utrzymać się w zanurzeniu.
3
Odstawić, aż łuski zmiękną, obracając od czasu do czasu, co najmniej 3 godziny i do 1 dnia.
4
Podgrzej brojlery. Linia ciężka blacha do pieczenia z folią. Ułóż Tomatillo na przygotowanym arkuszu. Broil aż tomatillos czernieją w plamach, obracając raz, o 5 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
5
Przenieś Tomatillo i wszelkie soki na arkuszu do procesora i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
6
Dodać chiles i czosnek do procesora i mieszać aż gładkie puree formy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
7
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
8
Dodać puree tomatillo i gotować 5 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
9
Dodaj bulion. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować na wolnym ogniu, aż sos pokrywa łyżkę grubo i zmniejsza się do 1 szklanki, mieszając od czasu do czasu, o 40 protokół. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
10
Wymieszać z kurczakiem i kolendrą. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić smalec (z solą i proszkiem do pieczenia, jeśli jest używany) w dużej misce, aż puszysty. Ubić w mieszance masa świeża lub masa harina w 4 dodatkach. Zmniejsz prędkość do niskiej i stopniowo ubijaj w 1 1/2 szklanki bulionu, tworząc delikatne ciasto. Jeśli ciasto wydaje się jędrne, ubić w wystarczającej ilości bulionu, 2 łyżki na raz, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Plus 2 łyżeczki Zimnego Masła, Podzielone2 łyżki Plus 2 łyżeczki Zimnego Masła, Podzielone
Goya SazonGoya Sazon
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
SmalecSmalec
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Napełnij dno garnka wkładką do parownika wystarczającą ilością wody (Około 2 cale), aby dotrzeć do dna wkładki. Dolna linia wkładki z zmiękczonymi łuskami kukurydzy. Rozedrzyj 3 duże łuski na paski o szerokości 1/4 cala, aby użyć ich jako wiązań i odstaw na bok. Otwórz 2 duże łuski na powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Rozłóż 1/4 szklanki ciasta w 4-calowy kwadrat w środku każdego, pozostawiając 2-do 3-calowy zwykły brzeg na wąskim końcu łuski. Łyżka heaping łyżka napełniania w strip dół środka każdego kwadratu ciasta. Złóż długie boki łuski i ciasta nad nadzieniem na pokrycie. Złóż wąski koniec łuski. Związać złożoną część z paskiem łuski, aby zabezpieczyć, pozostawiając szeroki koniec Tamale otwarty. Stand tamales in steamer basket. Powtarzaj z większą ilością łusek, ciasta i nadzienia, aż całe nadzienie zostanie użyte. Jeśli to konieczne, aby utrzymać tamales w pozycji pionowej w parowniku, włóż między nimi kawałki zmięt folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
4
Doprowadzić wodę w garnku do wrzenia. Przykryj garnek i tamales na parze, aż ciasto będzie twarde w dotyku i łatwo oddzieli się od łuski, dodając więcej wody do garnka w razie potrzeby, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Odstawić na 10 minut. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Chłodny 1 godzina. Kryj się i wyluzuj. Przed podaniem, ponownie parować tamales aż do gorąca, o 35 minut.)
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować win Tudor Balo Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 68 dolarów za butelkę.
Wina Tudor Winnica Balo Pinot Noir
Wina Tudor Winnica Balo Pinot Noir
Rok 2007 był uważany za najlepszy rocznik, jaki mogliśmy zobaczyć za życia w Kalifornii. Ten szczególny pinot noir Z Anderson Valley pochodzi z Winnicy Balo, która znajduje się bezpośrednio po drugiej stronie drogi od winnicy Golden Eye i winnicy. Winnica jest jednym z rzadkich miejsc pinot noir, który nalega na chęć produkcji ogromnych win. Owoce i struktura są ogromne. To wino pięknie się starzeje przez kolejne 20 lat. Ciesz się teraz lub kup skrzynkę do picia w ciągu następnej dekady lub dwóch.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje26
Ocena Zdrowia4
Magazyn