Zielony Chile Kurczak Tamales

Zielony Chile Kurczak Tamales
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 211 kalorii. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 26. Udaj się do sklepu i odbierz długie Serrano chiles, cilantro, łuski kukurydzy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tamales De Pollo Con Chile Verde - Tamales Zielony Chile, Zielony Chile Wieprzowina Tamales, oraz Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas.

Instrukcje

1
Umieścić łuski w dużym garnku lub dużej misce; dodać wodę do pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Umieść ciężki talerz na łuskach, aby utrzymać się w zanurzeniu.
3
Odstawić, aż łuski zmiękną, obracając od czasu do czasu, co najmniej 3 godziny i do 1 dnia.
4
Podgrzej brojlery. Linia ciężka blacha do pieczenia z folią. Ułóż Tomatillo na przygotowanym arkuszu. Broil aż tomatillos czernieją w plamach, obracając raz, o 5 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
5
Przenieś Tomatillo i wszelkie soki na arkuszu do procesora i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
6
Dodać chiles i czosnek do procesora i mieszać aż gładkie puree formy.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
7
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
8
Dodać puree tomatillo i gotować 5 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
9
Dodaj bulion. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować na wolnym ogniu, aż sos pokrywa łyżkę grubo i zmniejsza się do 1 szklanki, mieszając od czasu do czasu, o 40 protokół. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
10
Wymieszać z kurczakiem i kolendrą. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić smalec (z solą i proszkiem do pieczenia, jeśli jest używany) w dużej misce, aż puszysty. Ubić w mieszance masa świeża lub masa harina w 4 dodatkach. Zmniejsz prędkość do niskiej i stopniowo ubijaj w 1 1/2 szklanki bulionu, tworząc delikatne ciasto. Jeśli ciasto wydaje się jędrne, ubić w wystarczającej ilości bulionu, 2 łyżki na raz, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zimne Mleko Do PodaniaZimne Mleko Do Podania
(mieszanka Masy Kukurydzianej)(mieszanka Masy Kukurydzianej)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
SmalecSmalec
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Napełnij dno garnka wkładką do parownika wystarczającą ilością wody (Około 2 cale), aby dotrzeć do dna wkładki. Dolna linia wkładki z zmiękczonymi łuskami kukurydzy. Rozedrzyj 3 duże łuski na paski o szerokości 1/4 cala, aby użyć ich jako wiązań i odstaw na bok. Otwórz 2 duże łuski na powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Rozłóż 1/4 szklanki ciasta w 4-calowy kwadrat w środku każdego, pozostawiając 2-do 3-calowy zwykły brzeg na wąskim końcu łuski. Łyżka heaping łyżka napełniania w strip dół środka każdego kwadratu ciasta. Złóż długie boki łuski i ciasta nad nadzieniem na pokrycie. Złóż wąski koniec łuski. Związać złożoną część z paskiem łuski, aby zabezpieczyć, pozostawiając szeroki koniec Tamale otwarty. Stand tamales in steamer basket. Powtarzaj z większą ilością łusek, ciasta i nadzienia, aż całe nadzienie zostanie użyte. Jeśli to konieczne, aby utrzymać tamales w pozycji pionowej w parowniku, włóż między nimi kawałki zmięt folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4
Doprowadzić wodę w garnku do wrzenia. Przykryj garnek i tamales na parze, aż ciasto będzie twarde w dotyku i łatwo oddzieli się od łuski, dodając więcej wody do garnka w razie potrzeby, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Odstawić na 10 minut. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Chłodny 1 godzina. Kryj się i wyluzuj. Przed podaniem, ponownie parować tamales aż do gorąca, o 35 minut.)
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować win Tudor Balo Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 68 dolarów za butelkę.
Wina Tudor Winnica Balo Pinot Noir
Wina Tudor Winnica Balo Pinot Noir
Rok 2007 był uważany za najlepszy rocznik, jaki mogliśmy zobaczyć za życia w Kalifornii. Ten szczególny pinot noir Z Anderson Valley pochodzi z Winnicy Balo, która znajduje się bezpośrednio po drugiej stronie drogi od winnicy Golden Eye i winnicy. Winnica jest jednym z rzadkich miejsc pinot noir, który nalega na chęć produkcji ogromnych win. Owoce i struktura są ogromne. To wino pięknie się starzeje przez kolejne 20 lat. Ciesz się teraz lub kup skrzynkę do picia w ciągu następnej dekady lub dwóch.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje26
Ocena Zdrowia4
Magazyn