Zielone jajka i szynka
Przepis zielone jajka i szynka mogą być wykonane w około 33 minuty. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,55 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 35g białka, 13g tłuszczu i w sumie 436 kalorii. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką mleko, estragon, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 70%. Ten wynik jest dobry. Jajka zielone i szynka, Zielone jajka i szynka: diabelskie jajka, oraz Zielone jajka i szynka są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Do rondla włożyć 2 jajka, zalać wodą i zagotować. Gotuj od 8 do 10 minut. Ostudzić w misce z lodowatą wodą. Jajka obrać, następnie oddzielić białka i posiekać. Zetrzyj żółtka w misce, a następnie ubij 2 łyżki ciepłej wody, Płyn do marynowania i musztardę. Stopniowo ubij oliwę z oliwek.
Dodaj 2 łyżki pietruszki, szczypiorek, estragon, białka jaj, pikle, 1/4 łyżeczki soli i pieprz do smaku.
Połącz mąkę, pozostałe 6 łyżek pietruszki i szczyptę pieprzu w płytkim naczyniu. W innym naczyniu ubij pozostałe jajko mlekiem. Zanurz każdy kawałek szynki w mące, aby obtoczyć obie strony, a następnie zanurz w mieszance mlecznej i ponownie zanurz w mieszance mąki.
Podgrzej 1/8 cala oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu, aż skwierczy. Smaż szynkę partiami na złoty kolor, około 4 minut z każdej strony.
Przenieś na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Smażyć kapary na patelni, aż będą chrupiące, około 1 minuty.
Posyp steki z szynki kaparami i podawaj mieszankę jajeczną z boku na łyżkę na wierzchu.
Zdjęcia Antonis Achilleos