Zielona Salsa

Zielona Salsa
Zielona Salsa może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 29 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Udaj się do sklepu i odebrać lekko kolendry, chili, Tomatillo, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Salsa de Molcajete (pieczony pomidor i zielona Salsa Chile), Salsa Pieczona Tomatillo-Zielona Salsa, oraz Zielona Salsa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Usunąć i wyrzucić łuski z 1/2 funta świeżych pomidorów; Tomatillo opłukać dobrze i pokroić na pół (lub użyć 12-uncji Tomatillo puszki, odsączone). W robocie kuchennym lub blenderze, połączyć Tomatillo; 1 puszka (7 oz.) pokrojone w kostkę zielone chili, odsączone; 3/4 szklanki lekko zapakowane płukane świeżej kolendry; 1/4 szklanki grubo posiekanej zielonej cebuli (w tym szczyty); i 1 łyżka soku z limonki. Wirować, aż mieszanina zostanie drobno posiekana.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Williams Selyem Westside Road sąsiadów Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 140 dolarów za butelkę.
Williams Selyem Westside Road Sąsiedzi Pinot Noir
Williams Selyem Westside Road Sąsiedzi Pinot Noir
Petarda wina, 2015 Westside Road sąsiedzi jest wybuchowy zarówno w nosie, jak i na podniebieniu. Aromaty czarnej maliny i czarnej wiśni uzupełnione są nutami cedru, ziela angielskiego, wanilii i czarnej herbaty. Intrygująca nuta nasion selera dodatkowo kompleksuje wybitny nos. Młody i zuchwały, tekstura jest znakomita z kręgosłupem orzeźwiającej kwasowości i gliniastej ziemistości, która przekazuje smaki jasnej wiśni i maliny Bing. Wino kończy się wyrafinowanymi taninami przypominającymi herbatę oraz zmiażdżoną skałą i mineralnym wykończeniem. Wino, którego nie można przegapić!
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn