Zeppole
Zeppole może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 77 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 36. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 20 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę chlebową, cukier, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Zeppole, Zeppole, oraz Zeppole z sosem czekoladowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu na umiarkowanym ogniu połączyć 2 szklanki wody z masłem, 2 łyżki cukru i sól. Gotować, aż masło i cukier stopią się, o 2 protokół. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 30 sekund, a następnie zdjąć z ognia. Wymieszaj mąkę, a następnie umieść na małym ogniu i za pomocą drewnianej łyżki ubijaj stale, aż ciasto będzie sztywne, około 1 minuty.
Wyjąć z ognia i ostudzić przez 4 minuty.
Przenieść ciasto do miksera stojącego wyposażonego w uchwyt łopatkowy i odstawić ciasto na 2 minuty. Włącz mikser na niskim poziomie i dodaj jajka, po kolei, aż ciasto będzie grube i wstążkowe (ciasto powinno być temperaturą letniej wody). Przykryć folią i niech ciasto ostygnie do temperatury pokojowej, około 10 minut.
W międzyczasie, w małej misce, ubić razem pozostałą 1/4 szklanki cukru i cynamonu i odstawić.
Wyłożyć blachę do pieczenia z 2 warstwami ręczników papierowych.
Za pomocą frytkownicy (lub ciężkiego dużego garnka i termometru o głębokim tłuszczu) rozgrzać olej, aż osiągnie 177°. pracując w 3 partiach, ostrożnie czerpać 12 pojedynczych łyżek ciasta do gorącego oleju. Smażyć zeppole na złoty kolor, około 5 minut na partię.
Przenieść tak jak zrobiono na przygotowaną blachę do pieczenia i przywrócić olej do 177° między partiami.
Posypać mieszanką cynamonowo-cukrową i podawać natychmiast.