Zdrowy placek jabłkowy
Potrzebujesz wegetariańskiego deseru lacto ovo ? Zdrowy placek jabłkowy może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 187 kalorii . Ten przepis jest dla 8 osób. Za 44 centy za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie kuchni południowej. Ten przepis z Taste of Home wymaga mąki, mielonego cynamonu, cierpkich jabłek i mleka. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 29% , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy to Berry Cobbler , Blackberry Cobbler i Blackberry Pie Cobbler .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą, cynamon i gałkę muszkatołową.
Dodaj jabłka i sok pomarańczowy; wymieszaj.
Przełożyć do formy do pieczenia o wymiarach 11 na 7 cali wysmarowanej sprayem do pieczenia.
Aby przygotować polewę, wymieszaj mąkę, 1/3 szklanki cukru, proszek do pieczenia i sól.
Pokrój masło, aż mieszanka będzie przypominać grube okruszki. Wymieszaj z mlekiem, aż będzie wilgotne. Nałóż osiem kopczyków na mieszankę jabłkową.
Piec w temperaturze 375° przez 30–35 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona w ciasto będzie po wyjęciu czysta.
Jeśli wolisz, podawaj na ciepło.