Zdrowsze Pieczone Kotlety Wieprzowe I
Zdrowsze pieczone kotlety wieprzowe mogę być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 445 kalorii, 40g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.08 za porcję. 229 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Mieszanka kotletów wieprzowych, jajka, przyprawione bułki tartej, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 89% to danie jest super. Podobne przepisy to Łatwe i pikantne kotlety wieprzowe Crock Pot-zdrowsza wersja!, Kotlety schabowe pieczone II, oraz Pieczone Kotlety Wieprzowe I.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Kotlety schabowe opłukać, osuszyć i doprawić czosnkiem w proszku i solą przyprawową do smaku. Delikatnie wcisnąć wieprzowinę do mąki, aby pokryć i strząsnąć nadmiar mąki. Zanurz w ubitym jajku, a następnie naciśnij na bułkę tartą. Delikatnie wrzuć między ręce, aby wszelkie okruchy chleba, które nie utknęły, mogły spaść.
Umieść panierowaną wieprzowinę w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.; nie układać.
Piec w nagrzanym piekarniku na brązową bułkę tartą, około 10 minut. Przykryć folią aluminiową i piec przez 1 godzinę.
Podczas pieczenia w misce połącz krem z zupy grzybowej, mleka i białego wina. Po pieczeniu kotletów wieprzowych przez godzinę, przykryj mieszaniną zupy. Wymień folię i piec, aż sos będzie gorący i bąbelki i soki wieprzowe uruchomić jasne, o 30 protokół. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 160 stopni F (71 stopni C).
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.