Zdrowe i smaczne: Curry zupa kalafiorowa z miodem
Need a zupa bezglutenowa i bezmleczna? Zdrowe i pyszne: curry zupa kalafior z miodem może być super przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 164 kalorie, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka miodu, curry, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Zdrowe i pyszne: curry słodkie ziemniaki i brązowy ryż zupa, Zdrowe i pyszne: curry wieprzowe z jabłkami, oraz Zdrowe I Pyszne: Curry Kumquat Chutney.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Rozłóż różyczki kalafiora na blasze do pieczenia, skropić 1 łyżką oleju i posypać solą i pieprzem. Wrzuć do płaszcza. Pieczeń, aż różyczki są rumiane, o 25 do 30 protokół, przewracając raz w połowie.
W małym garnku podgrzać 1/2 łyżki oleju na średnim ogniu.
Dodać cebulę i podsmażyć, aż staną się brązowe (ale nie są karmelizowane). Wymieszać w curry i gotować, aż pachnące, 1 do 2 protokół.
Dodać bulion z kurczaka, wodę i kalafior. Przykryć i doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu, aż kalafior będzie miękki, o 5 protokół.
Zupę przecier za pomocą stojaka lub blendera zanurzeniowego do uzyskania gładkiej konsystencji. Wróć do garnka, jeśli używasz blendera stojącego, podgrzej w razie potrzeby.
Dodaj sól, pieprz i cayenne (jeśli używasz) do smaku.
Podawać w misce z mżawką miodu.