Zdrowe I Pyszne: Zupa Z Ciecierzycy W Stylu Marokańskim
Zdrowe i pyszne: zupa z ciecierzycy w stylu marokańskim jest bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.54 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 302 kalorie. Jest idealny do Jesień. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz ząbki czosnku, ciecierzycę, mielony imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Marokańska Zupa Z Ciecierzycy, Marokańska Zupa Z Ciecierzycy, oraz Marokańska zupa z ciecierzycy.
Instrukcje
W dużym garnku połącz bulion, ciecierzycę, pomidory, szafran i 1/2 łyżeczki soli. Kryć się. Doprowadzić do wrzenia. Po ugotowaniu Zabij ciepło i odstaw na bok.
W tym czasie w dużym rondlu rozpuść masło na średnim ogniu.
Dodać cebulę i 1/4 łyżeczki soli. Gotować około 5 minut, aż cebula będzie trochę miękka i półprzezroczysta.
Dodaj czosnek, imbir i kminek. Gotować przez kolejne 30 do 60 sekund, aż pachną.
Wlać mieszankę bulionu z ciecierzycy do rondla. Gotować na wolnym ogniu około 10 minut.
Zabić ciepło. Wymieszać z kolendrą. Jeśli używasz szpinaku, wymieszaj go również. Sól i pieprz do smaku. Łyżkę do miseczek i podawać z cytrynowymi klinami.