Zdrowe I Pyszne: Zupa Z Ciecierzycy W Stylu Marokańskim

Zdrowe I Pyszne: Zupa Z Ciecierzycy W Stylu Marokańskim
Zdrowe i pyszne: zupa z ciecierzycy w stylu marokańskim jest bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.54 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 302 kalorie. Jest idealny do Jesień. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz ząbki czosnku, ciecierzycę, mielony imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Marokańska Zupa Z Ciecierzycy, Marokańska Zupa Z Ciecierzycy, oraz Marokańska zupa z ciecierzycy.

Instrukcje

1
W dużym garnku połącz bulion, ciecierzycę, pomidory, szafran i 1/2 łyżeczki soli. Kryć się. Doprowadzić do wrzenia. Po ugotowaniu Zabij ciepło i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
SzafranSzafran
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
W tym czasie w dużym rondlu rozpuść masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodać cebulę i 1/4 łyżeczki soli. Gotować około 5 minut, aż cebula będzie trochę miękka i półprzezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Dodaj czosnek, imbir i kminek. Gotować przez kolejne 30 do 60 sekund, aż pachną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
5
Wlać mieszankę bulionu z ciecierzycy do rondla. Gotować na wolnym ogniu około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
6
Zabić ciepło. Wymieszać z kolendrą. Jeśli używasz szpinaku, wymieszaj go również. Sól i pieprz do smaku. Łyżkę do miseczek i podawać z cytrynowymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn