Zdrowe i pyszne: pieczone jabłka z kiełbasą jęczmienną Pilaf
Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.01 za porcję. Jedna porcja zawiera 436 kalorii, 20g białka, oraz 15 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz orzechy, oliwę z oliwek, tartę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zdrowe I Pyszne: Jęczmienne Risotto, Zdrowe i pyszne: curry wieprzowe z jabłkami, oraz Zdrowe i pyszne: czerwona kapusta z jabłkami i miodem.
Instrukcje
W średnim garnku rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać kiełbasę i cebulę i gotować, mieszając, aż cebula będzie przezroczysta, o 8-10 protokół.
Dodać jęczmień i wymieszać, aby pokryć olejem. Gotować, mieszając, aż jęczmień pachnie orzechowo, o 2 protokół. Wymieszać z bulionem i solą. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć na wolnym ogniu i gotować, aż jęczmień będzie miękki i większość płynu odparuje, 40 do 50 minut. Wymieszać z orzechami włoskimi i cynamonem.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Nakłuj jabłka widelcem w kilku miejscach(zapobiegnie to ich pęknięciu podczas pieczenia). Jabłka przekrój na pół wzdłuż i wytnij rdzeń nożem do parkowania lub łyżką grejpfruta.
Jabłka umieścić, pokroić bok do góry, w naczyniu do pieczenia 11-przez 7-cala.
Wlać 1/4 cala wody w dnie patelni. Mieszanka jęczmienia na jabłkach. Przykryć folią i przenieść do piekarnika do pieczenia, aż jabłka są przetargu widelca, 30 do 45 protokół.