Zapiekany Tuńczyk Z Zieloną Cebulą-Sos Wasabi
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Zapiekany Tuńczyk z zieloną cebulą-sos Wasabi może być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.57 za porcję. Jedna porcja zawiera 385 kalorii, 42g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis z Food.com ma 1 fanów. Jeśli masz zmniejszony sos sojowy sodowy, zieloną cebulę, kiełki rzodkiewki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne sherry, można przejść do tego dania głównego z Budyń Chlebowo-masłowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Steki z tuńczyka zapiekane z majonezem Wasabi-zielona cebula, Zapiekany Tuńczyk z fasolką szparagową, cytryną i Wasabi, oraz Pieczony Tunan w sosie Wasabi.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. La Jota Howell Mountain Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
![La Jota Howell Mountain Merlot]()
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.