Zapiekany Tuńczyk Z Sosem Cytrusowym, Pomidorowym I Oliwkowym

Zapiekany Tuńczyk Z Sosem Cytrusowym, Pomidorowym I Oliwkowym
Zapiekany Tuńczyk z sosem cytrusowym, pomidorowym i oliwkowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.37 za porcję. Jedna porcja zawiera 492 kalorie, 42g białka, oraz 29g tłuszczu. Jeśli masz steki z tuńczyka, czosnek, pomidory śliwkowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zapiekany Tuńczyk Z Sosem Cytrusowym, Miecznik zapiekany w sosie pomidorowo-oliwkowym, oraz Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Każdy pomidor pokroić na cztery kliny, wyciąć rdzenie i usunąć nasiona i miąższ. Pomidory pokroić wzdłuż w paski 1/4 cala. W durszlaku, wrzucić je z 1/4 łyżeczki. sól i pozostawić do odsączenia przez 15 minut. W międzyczasie drobno zetrzeć skórkę z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2
Włożyć skórkę do średniej miski. Pracując nad miseczką, podziel cytrynę i pomarańcze. W młynku do przypraw lub moździerzu i tłucz (lub młotkiem do mięsa; umieść przyprawy w torebce z zamkiem błyskawicznym), grubo zmiel kolendrę i ziarna pieprzu. Naciśnij przyprawy po obu stronach steków z tuńczyka. Delikatnie podgrzać 3 Tbs. oleju w 12-calowej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
3 Szklanki Bułki Tartej Panko3 Szklanki Bułki Tartej Panko
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodaj anchois i rozgnieść je do oleju z tyłu łyżką, aż prawie rozpuszcza. Włączyć ogień do niskiej, dodać czosnek, i gotować, aż zmięknie, ale nie rumiane, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Zdjąć z ognia.
5
Dodać odsączone paski pomidorów, segmenty pomarańczy i cytryny (ze skórką i sokiem), a oliwki na patelnię. Wrzucić bardzo delikatnie, aby ogrzać, uważając, aby nie rozbić segmentów cytrusowych. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Przełożyć do miski i ogrzać. Wytrzeć patelnię, ustawić go na średnim ogniu, i wlać pozostałe 2 Tbs. olej. Obficie posolić steki z tuńczyka po obu stronach. Pracując partiami, jeśli to konieczne, podsmaż steki, naciskając na nie podczas gotowania, aby pomóc w rozwoju skorupy, aż do złotego brązu, 2 do 3 minut. Flip tuńczyka i nadal gotować, aż złoty kolor, Inny 2 do 3 protokół średnio rzadkie do średnich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Przenieś tuńczyka na talerze obiadowe i podawaj z ciepłym sosem cytrusowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
1
Kalorie
1
490, tłuszcz
2
29, Kalorie Tłuszczowe
1
260, Tłuszcze Nasycone
2
5, białko
3
42, Tłuszcz Jednonienasycony
4
18, węglowodany
5
790, Cholesterol
6
65, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
17, Tłuszcz Wielonienasycony
2
4, sód

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Robert Mondavi Napa Merlot
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn