Zapiekany Tuńczyk z sosem Chimichurri i zieleniną

Zapiekany Tuńczyk z sosem Chimichurri i zieleniną
Zapiekany Tuńczyk z sosem Chimichurri i zieleniną to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Na $7.25 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 41g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 504 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to drogie przepis dla fanów południowoamerykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Mieszanka oliwy z oliwek, mesclun, cilantro i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 89% to danie jest super. Podobne przepisy to Zapiekany tuńczyk Ahi z sosem Chimichurri, Pikantny brązowy ryż zapiekany tuńczyk Roll miska z mango Chimichurri, oraz Pieczony Ahi Tunan i sałatka z mieszanych zieleni z winegretem Wasabi.

Instrukcje

1
W małej misce, połączyć 1/2 szklanki oliwy z oliwek z natką pietruszki, czerwona cebula, ocet, bazylia, kolendra, czosnek, pokruszony czerwony pieprz i 1/2 łyżeczki tymianku. Doprawić sosem chimichurri solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
ChimichurriChimichurri
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Steki z tuńczyka przyprawiamy solą, pieprzem i pozostałą 1 łyżeczką tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Ciepło 2 duże Patelnie.
4
Dodaj 1 łyżkę pozostałej oliwy z oliwek do każdej patelni; gdy mieni się, dodać 2 steki z tuńczyka do każdej patelni. Gotować na dużym ogniu, aż rumiane, ale rzadko w centrum, 1 do 2 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
W dużej misce, wrzucić mesclun z połową sosu chimichurri i Kopiec go na talerzach. Cienko pokroić steki z tuńczyka i ustawić na talerzach. Podaj pozostały sos chimichurri przy stole, aby ubrać tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChimichurriChimichurri
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
MesclunMesclun
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn