Zapiekany Tuńczyk z sosem Chimichurri i zieleniną

Zapiekany Tuńczyk z sosem Chimichurri i zieleniną
Zapiekany Tuńczyk z sosem Chimichurri i zieleniną to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Na $7.25 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 41g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 504 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to drogie przepis dla fanów południowoamerykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Mieszanka oliwy z oliwek, mesclun, cilantro i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 89% to danie jest super. Podobne przepisy to Zapiekany tuńczyk Ahi z sosem Chimichurri, Pikantny brązowy ryż zapiekany tuńczyk Roll miska z mango Chimichurri, oraz Pieczony Ahi Tunan i sałatka z mieszanych zieleni z winegretem Wasabi.

Instrukcje

1
W małej misce, połączyć 1/2 szklanki oliwy z oliwek z natką pietruszki, czerwona cebula, ocet, bazylia, kolendra, czosnek, pokruszony czerwony pieprz i 1/2 łyżeczki tymianku. Doprawić sosem chimichurri solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
ChimichurriChimichurri
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Steki z tuńczyka przyprawiamy solą, pieprzem i pozostałą 1 łyżeczką tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Ciepło 2 duże Patelnie.
4
Dodaj 1 łyżkę pozostałej oliwy z oliwek do każdej patelni; gdy mieni się, dodać 2 steki z tuńczyka do każdej patelni. Gotować na dużym ogniu, aż rumiane, ale rzadko w centrum, 1 do 2 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
W dużej misce, wrzucić mesclun z połową sosu chimichurri i Kopiec go na talerzach. Cienko pokroić steki z tuńczyka i ustawić na talerzach. Podaj pozostały sos chimichurri przy stole, aby ubrać tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChimichurriChimichurri
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
MesclunMesclun
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn