Pieczony Tunan w sosie Wasabi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 41g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 455 kalorii. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje $7.19 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz steki z tuńczyka, pastę wasabi, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Cytrynowe placki kukurydziane z sosem czekoladowym Lapsang Souchong jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekany Tuńczyk Z Zieloną Cebulą-Sos Wasabi, Misia mamusia patelnia podsmażony tuńczyk Ahi z sosem Wasabi, oraz Sałatka Z Tuńczyka Z Wasabi.
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maddalena Merlot. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.