Zapiekany Tuńczyk z sosem jogurtowym z kolendry i Haszem ze słodkiej kukurydzy

Zapiekany Tuńczyk z sosem jogurtowym kolendry i Haszem ze słodkiej kukurydzy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1048 kalorii, 100g białka, oraz 52g tłuszczu na porcję. Na $9.39 za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 4 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka czterech kawałków uncji tuńczyka Ahi, przepis wydruku, sól i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać zwykły grecki jogurt można śledzić to danie główne z Meyer Lemon-Greek Yogurt Pound Cake with White Chocolate-Greek Yogurt Topping jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Tuńczyk zapiekany w sosie słodko-kwaśnym, Pieczony Tunan na mieszanej zieleni z winegretem Kolendrowo-limonkowym, oraz Dorsz smażony na patelni z kolendrą Vinaigrette i Kremowaną kukurydzą.
Instrukcje
W upale lata zawsze szukam kulinarnych sposobów na ochłodzenie się. Robię surowe sałatki warzywne, zimne zupy i lżejsze posiłki. Nawet uroczy potwór czuł upał. Kiedy nasi sąsiedzi zaprosili nas na basen, zabrałem go ze sobą i zabrałem na drugi raz w historii. Nie pomyślałbyś o tym patrząc na niego, ale on jest niezłym pływakiem! Między próbami zgarnięcia grillowanego steka i kurczaka z talerzy bez nadzoru, bawił się wiosłując po basenie. A potem był jeszcze bardziej skulony niż zwykle. Zwykła kupa futra. Dwa tygodnie temu, kiedy temperatura wzrosła do połowy lat 90-tych, kupiłam wspaniałego, głęboko czerwonego tuńczyka Ahi z Whole Foods. Jedną z rzeczy, które najbardziej kocham w tuńczyku Ahi, jest to, że musi być tylko smażony, a nie gotowany przez całą drogę, co sprawia, że smakuje świeżo i czysto. Po jakiejś poważnej medytacji dla smakoszy, zdecydowałem się na zrobienie sosu jogurtowego z kolendry ze świeżą organiczną kolendrą i zwykłym greckim jogurtem. Myślałem, że sos nadaje potrawie zielny, orzeźwiający Składnik.Miałem rację! Był tak smaczny, że chciałem go zjeść łyżką. Poważnie, ktoś ma jogurt o Smaku kolendry?Aby zakończyć danie, i bita się słodkiej kukurydzy Hash z cebulą Vidalia i organicznej cukinii w moim żeliwnym patelni. Połączenie sosu kolendro-jogurt i słodkiej kukurydzy hash był tak pyszne, że zjadłem resztki z jajkiem sadzonym zastępując tuńczyka następnego ranka. Było prawie lepiej, jeśli to możliwe. Więc zachowaj spokój tego lata z tym przepisem!Zapiekany Tuńczyk z sosem jogurtowym z kolendry i Haszem ze słodkiej kukurydzy
Drukuj przepis Składnik4 cztery kawałki uncji tuńczyka Ahi 2 łyżki stołoweolej z pestek winogronalt i pieprzusek jogurtowy z winogron1/4 szklanka świeżej cylantro1/4 szklanka zwykłego jogurtu greckego1/2 łyżeczka mielonego cuminpinch soku z pieprzu cayenne z 1 cytryny1 łyżka oliwyalt i pieprzsłodka kukurydziana hash2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin 4 kłosy kukurydzy, wyjęte z pestek2 filiżanki cukinii, posiekane1 Vidalia cebula lub inna słodka cebula, obrane i obrane posiekany1 ząbek czosnku, obrany i posiekany
Aby zrobić haszysz ze słodkiej kukurydzy, podgrzać oliwę z oliwek na żeliwnej patelni lub patelni saute.
Dodać cebulę i gotować, aż zacznie mięknąć (o 5 protokół).
Dodać czosnek i saute przez jeszcze jedną minutę. Następnie dodać cukinię i gotować, aż stanie się miękki.
Dodaj ziaren słodkiej kukurydzy i gotować hash w dół na patelni, aż będzie miękka i cebula zaczynają się zamieniać w dżem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.W międzyczasie, aby sos kolendro-jogurtowy, umieść wszystkie składniki z wyjątkiem soli i pieprzu w robocie kuchennym lub blenderze i przetworzyć, aż będzie gładka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Aby ugotować tuńczyka, obficie posypać obie strony ryby solą i pieprzem.
Rozgrzać olej z pestek winogron w patelni saute na dużym ogniu.
Umieść rybę na patelni i szybko zapiekaj ze wszystkich stron (około jednej minuty na stronę).
Wyjąć z ognia i pozostawić do odpoczynku na co najmniej pięć minut przed cięciem w slices.To talerz, łyżka trochę słodkiej kukurydzy na miejsce. Top z kawałkami pokrojonego tuńczyka i skropić sosem cilantro jogurt. Zakończyć posiekaną kolendrą i świeżym popękanym pieprzem. Smacznego!Źródło Składnikóworganiczna słodka kukurydza, ekologiczna cukinia, ekologiczna kolendra, ekologiczny jogurt grecki, tuńczyk Ahi, organiczne cytryny, ekologiczny mielony kminek i pieprz cayenne z parowania wina Whole Foods
Tej nocy Kuzak miał ochotę na cabernet sauvignon, więc wyskoczyliśmy z butelką 1994 BV Private Reserve George De Latour. Podniosłem butelkę podczas wizyty w winiarni w Napa z miłośnikiem wina (moim ojcem). Najpierw dekantowaliśmy wino, żeby się otworzyło. Cholera, był w butelce przez ponad piętnaście lat. Pierwszy powiew, który podjąłem, był bardzo obiecujący-piżmowy, ziemisty, jakiś ukryty owoc przenikający przez moje nozdrza. Pachniało jak stara taksówka. Wino piło pięknie przez całą noc, pełne piżma i owoców jeżyny. To był wspaniały dodatek do miększego posiłku, piękny, ale nie przytłaczający. Wielki wysiłek legendarnego producenta. Brawo.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 40 dolarów za butelkę.
![Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot]()
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.