Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym (Poulet à la Fermiere)
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym (Poulet à la Fermiere) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 3,78 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 781 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki, liść laurowy, udka z kurczaka i pałeczki perkusyjne oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Poulet ' s Gai Yang with Bird Chile Dipping Sauce, Kurczak Kurczak Poulet, oraz Poulet Nomade-kurczak Nomada-ziołowy kurczak w słoiku.
Instrukcje
1
Kurczaka osuszyć i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Cały Kurczak
2
Rozgrzać masło w 12-calowej żaroodpornej głębokiej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie brązowy kurczak na całej powierzchni, partiami, jeśli to konieczne, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Przełożyć na talerz i przykryć.
4
Wylać wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Wiązać pietruszkę, tymianek i liść laurowy w gazę, aby Garni bukiet, a następnie dodać do patelni z marchewką i cebulą, mieszając do pokrycia z tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet Garni
Liście Laurowe
Marchew
Pietruszka-nać
Cebula
Tymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sernik
Patelnia
6
Dodaj wino i deglaze przez gotowanie na dużym ogniu, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki, aż ciecz jest zmniejszona o połowę, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
7
Dodaj bulion i kurczaka, skórki do góry, z dowolnymi sokami z talerza i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Bulion
8
Dodać ziemniaki, sól i pieprz do smaku i dusić, przykryte, aż kurczak jest gotowane przez i ziemniaki są miękkie, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Ziemniak
Cały Kurczak
9
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brojler
10
Odrzuć bouquet garni. Wymieszaj z creme fraîche, groszkiem, solą i pieprzem do smaku, a następnie obróć kurczaka w sosie do obtarcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Bouquet Garni
Creme Fraiche
Cały Kurczak
SOS
Groch
11
Posypać naczynie całym Gruyère i broil 4 do 5 cali od ciepła, aż rumiane i sos jest bulgotanie, 3 do 4 protokół.