Zapiekany koper włoski i Ricotta z estragonem
Prażone koper włoski i ricotta Gratins z estragonem może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 97 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz sól, cebulkę kopru włoskiego, ser ricotta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Bezmięsny poniedziałek: makaron Pesto z rukoli z pieczonym koprem włoskim i ricottą Salata, Makaron z grochu, estragonu i ricotty, oraz Makaron dwu groszkowy z Ricottanem i estragonem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułożyć koper włoski na blasze pokrytej sprayem do pieczenia i równomiernie posypać 1/4 łyżeczki soli.
Piec w temperaturze 450 przez 40 minut lub aż koper włoski będzie chrupiący-delikatny, mieszając od czasu do czasu.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 37
Połączyć koper włoski, pozostałe 1/4 łyżeczki soli, i domowy ser Ricotta, rzucając dobrze. Podzielić mieszaninę równomiernie między 6 (4-uncji) zapiekanki lub ramekins pokryte sprayem do gotowania.
Umieścić chleb w robocie kuchennym; pulsować 10 razy lub aż grube okruchy środka 3/4 szklanki.
Połączyć bułkę tartą, estragon, i pieprz, podrzucając dobrze.
Posypać około 2 łyżki mieszanki bułki tartej na każdym naczyniu gratin.
Piec w 375 przez 20 minut lub do złotego koloru.