Zapiekany halibut z porem i marchewką
Zapiekany halibut z porami i marchewką to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 423 kalorie, 34g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 6,86 zł / porcja, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jeśli masz małe marchewki, oliwę z oliwek, pory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Halibut z marchewką i porem, Halibut Z Marchewką I Porami En Papillote, oraz Dorsz Pieczony W Folii Z Porami I Marchewką.
Instrukcje
Na dużej, głębokiej, żaroodpornej patelni podgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać marchewki i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż lekko złoty, o 3 protokół.
Dodać 1/2 szklanki wody, przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, aż marchewki są chrupiące-przetargu, o 5 protokół.
Dodać pory i kolejną 1/2 szklanki wody, następnie przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pory zaczną mięknąć, o 5 protokół. Przyprawić marchewki i pory solą i białym pieprzem, dodać tymianek i liście laurowe na patelni.
Przyprawiamy rybę solą i białym pieprzem i układamy na wierzchu warzyw.
Skropić rybę pozostałymi 2 łyżkami oleju. Przykryj rybę pergaminem i zamknij patelnię ciężką pokrywką.
Przenieść patelnię do piekarnika i piec ryby przez 15 protokół, lub aż po prostu gotowane przez. Wyrzucić zioła.
Przełóż rybę na talerze, łyżkę warzyw i soków obok i podawaj od razu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Skyfall Pinot Gris z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.