Zapiekanka śniadaniowa z owsianką i żurawiną
Przepis na zapiekankę śniadaniową z owsianką i żurawiną można przygotować w około 1 godzinę . Ten przepis jest dla 12 osób. Jedna porcja zawiera 430 kalorii , 14 g białka i 14 g tłuszczu . Za 87 centów za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Jest on sponsorowany przez Taste of Home. Jest idealny na Boże Narodzenie . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka mleka, białek jaj, mielonego cynamonu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 50% . To dobra ocena. Podobne przepisy znajdziesz na Chewy Oatmeal Cranberry Walnut Cookies , Cranberry-Ginger Oatmeal With Toasted Hazelnuts i Oatmeal Cranberry Cookies .
Instrukcje
W dużej misce połącz pięć pierwszych składników. W drugiej misce ubij białka, mleko, olej i wanilię. Wymieszaj z owsianą mieszanką, aż będzie wilgotna.
Umieścić w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali, spryskanym sprayem do pieczenia.
Piecz w temperaturze 350° przez 50–55 minut lub do momentu, aż płatki owsiane będą miękkie, a płyn zostanie wchłonięty.
Jeśli wolisz, podawaj w miseczkach z mlekiem.