Zapiekanka Śniadaniowa Z Cukinią
Przepis cukinia śniadanie zapiekanka może być wykonane w około 1 godzinę i 5 minut. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 304 kalorie, 21g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Jeśli masz sól, cukinia, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne dla Boże Narodzenie. 925 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zapiekanka Śniadaniowa Z Cukinią, Zapiekanka śniadaniowa z cukinią i fetą, oraz Cukinia Ziołowa Kiełbasa Śniadaniowa Zapiekanka.
Instrukcje
Zrobić bazę ser jajeczny: w dużej misce ubić jajka.
Dodać ricottę i ubić, aż będzie gładka.
Wymieszać z tartym parmezanem, Tabasco, solą i pieprzem.
Przygotować warzywa i chleb, dodać do mieszaniny jaj: Rozgrzej piekarnik do 175°C (350 ° F). Przygotować warzywa i chleb. Gdy posiekasz pomidory, wyciśnij z nich nadmiar wilgoci, naciskając je na sito lub owijając papierowymi ręcznikami i ściskając.
Dodaj pomidory, bazylia, i cukinia do mieszaniny jaj.
Zwilż kostki chleba odrobiną wody, a następnie wyciśnij nadmiar wilgoci za pomocą ręczników papierowych.
Do masy jajecznej wymieszać kostki chleba.
Piec: spód i boki naczynia do pieczenia 9x13 obficie posmarować oliwą z oliwek.
Wlać mieszaninę jaj warzywnych na patelnię do pieczenia, a nawet na patelnię.
Umieścić w środkowej półce piekarnika.
Piec przez 30 minut w temperaturze 175°C (350°F). Zapiekanka powinna lekko spuchnąć i brązowo. Jeśli nie rumiało się wystarczająco po 30 minutach w tej temperaturze, zwiększ temperaturę do 425 ° F (220°C) i gotuj przez 5-10 minut dalej.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na stojaku na 10 minut przed cięciem na kwadraty, aby służyć.