Zapiekanka ziemniaczana z jagodami jałowca
Zapiekanka ziemniaczana z jagodami jałowca może być tylko przystawką, której szukasz. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 419 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i zbierz sól, jagody jałowca, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest solidne. Spróbuj Kurczak z piwem i jagodami jałowca, Pieczony łosoś na kapuście z jagodami jałowca, oraz Żabnica z kapustą Sabaudzką i jagodami jałowca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło 8-na-12-calowe naczynie do pieczenia z 1/2 łyżki masła. W blenderze przecier 1/4 szklanki wywaru z jagodami jałowca.
Umieścić mieszaninę w małym rondlu z pozostałym 3/4 wywaru szklanki; doprowadzić do duszenia.
Połowę ziemniaków układamy w naczyniu i polewamy czosnkiem, 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Kropka z 1/2 łyżki masła.
Dodać pozostałe ziemniaki do naczynia i posypać pozostałą 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Zalać gotującym się bulionem ziemniaki. Kropka z 1 łyżką masła i przykryć naczynie folią aluminiową.
Pieczemy ziemniaki przez 20 minut.
Zdjąć folię aluminiową i piec 10 minut dłużej.
Tymczasem w małym rondlu roztopić pozostałą 1 łyżkę masła i wymieszać z bułką tartą.
Posypać je na ziemniaki i kontynuować pieczenie, aż ziemniaki będą miękkie i bułka tarta są złote, o 15 minut dłużej.