Zapiekanka ziemniaczana z borowikami i serem Mascarpone
Need a przystawka bezglutenowa? Zapiekanka ziemniaczana z borowikami i serem Mascarpone może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 10 i kosztuje $3.01 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 414 kalorii. Jeśli masz pod ręką wodę, borowiki, parmezan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zapiekanka ziemniaczana z borowikami i serem Mascarpone, Zapiekanka ziemniaczana z borowikami i serem Mascarpone z ' Bon Appétit, oraz Risotto z borowikami i Mascarpone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić borowiki i 1 szklanka wrzącej wody w średniej misce.
Umieść małą miskę na grzybach, aby utrzymać się w zanurzeniu.
Grzyby odcedzić i grubo posiekać.
Roztopić masło z olejem na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać grzyby i smażyć, aż zacznie brązowieć, o 3 protokół.
Ubijamy 1/4 szklanki parmezanu i kolejne 4 składniki w małej miseczce; doprawiamy solą i pieprzem. Zrób z wyprzedzeniem: mieszankę pieczarek i serów można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć osobno i schłodzić.
Rozgrzej piekarnik do 163°. masło szerokie płytkie 2-ćwiartkowe naczynie do pieczenia. Ułóż 1/4 plastrów ziemniaków na dnie naczynia.
Posypać lekko solą i pieprzem. Rozsypać 1/4 pieczarek. Powtarzam.
Rozłóż połowę mieszanki serowej, potrząsając naczyniem, aby się osiedlić. Powtórz z pozostałymi ziemniakami i grzybami w 2 warstwach każda; rozłóż pozostałą masę serową.
Posypać 2 łyżki parmezanu.
Umieść zapiekankę na obramowanej blasze do pieczenia.
Piec zapiekankę, aż top będzie brązowy i sos jest bulgotanie na brzegach, o 1 godzinę 15 minut.
Niech gratin odpoczynku 15 minut przed podaniem. DO AHEAD: może być wykonany 2 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej. Namiot luźno z folią i rewarm w 149° piekarnik 20 minut.
* Dostępne w sekcji produktów wielu supermarketów oraz w sklepach specjalistycznych i na rynkach włoskich.
** Włoski ser śmietankowy; sprzedawany w wielu supermarketach i na rynkach włoskich.