Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z masłem i szałwią

Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z masłem i szałwią
Brązowy masło i szałwia słodkie ziemniaki zapiekanka może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 426 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jeśli masz sól, brązowe masło szałwiowe pianki, słodkie ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 24 godziny. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Słodkie ziemniaczane Gnocchi z brązowym masłem i szałwią, Ravioli ze słodkich ziemniaków z cytrynowo-szałwiowym brązowym masłem, oraz Makaron ze słodkich ziemniaków z sosem maślanym z szałwii.

Instrukcje

1
Co najmniej jeden dzień wcześniej przygotuj pianki: przygotuj kwadratową patelnię o średnicy 8 cali (lub patelnię o podobnej wielkości), smarując ją lekko sprayem do patelni. W dolnej części miski stojaka-miksera połącz żelatynę i wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Ubij widelcem, aby rozbić grudki żelatyny. Odstawić. Nożem szefa kuchni posiekaj szałwię tak drobno, jak to możliwe. Jeśli kawałki szałwii są w ogóle bardzo duże, owijają się wokół nasady trzepaczki podczas mieszania, zlepiają się i nie zawierają w piance. (Na przemian łącz szałwię z cukrem w robocie kuchennym i pulsuj, aż szałwia całkowicie zmieli się w cukrze. Daje to również pianki jasnozielony odcień.) W średnim garnku połącz szałwię, wodę, syrop kukurydziany i cukier. Ustawić na średnim ogniu. Używając odpornej na ciepło szpatułki, mieszaj, aż cukier się rozpuści i mieszanina zacznie bąbelkować. Przestań mieszać. Gotować syrop cukrowy, aż termometr cukierkowy zarejestruje 240°.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych
Eliksir GrEliksir Gr
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Zdjąć garnek z ognia i ostudzić do 210°. Mieszaj od czasu do czasu, gdy mieszanina stygnie, aby zapewnić dokładny odczyt temperatury. Jeśli mieszanina nie ostygnie do 210° przed kontynuowaniem, żelatyna nie ustawi się prawidłowo.Podczas gdy podstawa prawoślazu chłodzi się, przygotuj brązowe masło. Roztopić masło na małej patelni lub patelni sos na małym ogniu. Włączyć ogień na średni i gotować, aż masło zacznie bąbelkować. Kontynuuj gotowanie, aż zmieni kolor na smacznie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Wyjąć z ognia i odstawić do czasu potrzebnego.Gdy mieszanina prawoślazu ostygnie do 210°, wlej syrop do miski zawierającej przygotowaną żelatynę. Zamontuj mikser stojący z mocowaniem trzepaczki i ubijaj na średniej prędkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodać sól. Kontynuuj ubijanie, aż mieszanina podwoi objętość. Obróć prędkość miksera na średnio niską i skropić brązowym masłem, po jednej łyżce stołowej na raz. Jeśli dodać masło zbyt szybko, nie będzie zawierać i mieszaniny prawoślazu może być wystarczająco nasmarowane, aby latać prosto z miski. Proszę powoli. Użyj szpatułki, aby zeskrobać rumiane kawałki z dna patelni, aby dodać je również.Po dodaniu masła wyłącz mikser. Użyj gumowej szpatułki, aby przenieść pianki na przygotowaną patelnię. Rap patelnię o blat raz lub dwa razy, aby usunąć wszelkie pęcherzyki powietrza i wyrównać mieszaninę.Owinąć w folię i przechowywać w lodówce co najmniej 8 godzin, najlepiej na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Pokrój pianki: przygotuj deskę do krojenia, odkurzając ją cukrem pudrem.Po wyjęciu pianek z lodówki Rozpakuj i odkurz powierzchnię cukrem pudrem. Użyj palców, aby wyciągnąć gigantyczne prawoślazu; przenieść do deski do krojenia. Posypać piankę cukrem pudrem, aby nie pozostały lepkie powierzchnie.Nożem szefa kuchni pokrój pianki na 64 kostki 1" lub dowolny rozmiar i kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
7
Pokrojone pianki umieścić w dużej misce i obficie obsypać cukrem pudrem. Użyj rąk, aby wrzucić pianki, upewniając się, że wszystkie powierzchnie zostały pokryte cukrem pudrem i żadne nie sklejają się.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Przenieś odkurzone pianki do hermetycznego pojemnika. Przechowywać w temperaturze pokojowej przez około dwa tygodnie lub na czas nieokreślony w lodówce lub zamrażarce.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych
9
Przygotować zapiekankę: z obieraczką do warzyw obrać słodkie ziemniaki. Użyj noża szefa kuchni, aby pokroić ziemniaki na jednorodne kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
10
Umieść słodkie ziemniaki w koszyku na parę lub improwizuj, ustawiając metalowy durszlak do dużego garnka i dodając około 1" wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
11
Ziemniaki posypać solą i przykryć. Doprowadzić wodę do wrzenia (pozostawiając pokrywkę na cały czas), a następnie zmniejszyć ogień, aby utrzymać stałą gotować.Okresowo sprawdzaj poziom wody, dodając więcej w razie potrzeby. Po 10 minutach przetestuj słodkie ziemniaki wykałaczką lub szaszłykiem, aby sprawdzić, czy są miękkie. Jeśli tak, wyłącz ciepło; w przeciwnym razie kontynuuj gotowanie na parze (dodając więcej wody w razie potrzeby), aż będą bardzo miękkie.W międzyczasie roztopić masło na małej patelni wraz z szałwią. Brązowy jak wcześniej. Wyłączyć ogień i wymieszać z syropem klonowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
12
Przenieś słodkie ziemniaki do bezpiecznego naczynia w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
13
Wlać masło klonowe i wrzucić delikatnie do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło KlonoweMasło Klonowe
14
Obficie posypać solą i pieprzem do smaku. Przykryć folią i odstawić do końca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
15
Aby zakończyć zapiekankę: ustawić piekarnik do pieczenia.Odkryj słodkie ziemniaki. Wierzch obficie z pianek szałwiowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
16
Umieść w zapiekance na górnej lub środkowej szafce piekarnika (o 4 " od elementu grzejnego) i piecz, aż pianki zamieniły głęboki, foxy brązowy. Miej na nich oko; mogą bardzo szybko przejść od Tasty do burned.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
17
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W24 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia13
Magazyn