Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z masłem i szałwią

Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z masłem i szałwią
Brązowy masło i szałwia słodkie ziemniaki zapiekanka może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 426 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jeśli masz sól, brązowe masło szałwiowe pianki, słodkie ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 24 godziny. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Słodkie ziemniaczane Gnocchi z brązowym masłem i szałwią, Ravioli ze słodkich ziemniaków z cytrynowo-szałwiowym brązowym masłem, oraz Makaron ze słodkich ziemniaków z sosem maślanym z szałwii.

Instrukcje

1
Co najmniej jeden dzień wcześniej przygotuj pianki: przygotuj kwadratową patelnię o średnicy 8 cali (lub patelnię o podobnej wielkości), smarując ją lekko sprayem do patelni. W dolnej części miski stojaka-miksera połącz żelatynę i wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Ubij widelcem, aby rozbić grudki żelatyny. Odstawić. Nożem szefa kuchni posiekaj szałwię tak drobno, jak to możliwe. Jeśli kawałki szałwii są w ogóle bardzo duże, owijają się wokół nasady trzepaczki podczas mieszania, zlepiają się i nie zawierają w piance. (Na przemian łącz szałwię z cukrem w robocie kuchennym i pulsuj, aż szałwia całkowicie zmieli się w cukrze. Daje to również pianki jasnozielony odcień.) W średnim garnku połącz szałwię, wodę, syrop kukurydziany i cukier. Ustawić na średnim ogniu. Używając odpornej na ciepło szpatułki, mieszaj, aż cukier się rozpuści i mieszanina zacznie bąbelkować. Przestań mieszać. Gotować syrop cukrowy, aż termometr cukierkowy zarejestruje 240°.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych
Eliksir GrEliksir Gr
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Zdjąć garnek z ognia i ostudzić do 210°. Mieszaj od czasu do czasu, gdy mieszanina stygnie, aby zapewnić dokładny odczyt temperatury. Jeśli mieszanina nie ostygnie do 210° przed kontynuowaniem, żelatyna nie ustawi się prawidłowo.Podczas gdy podstawa prawoślazu chłodzi się, przygotuj brązowe masło. Roztopić masło na małej patelni lub patelni sos na małym ogniu. Włączyć ogień na średni i gotować, aż masło zacznie bąbelkować. Kontynuuj gotowanie, aż zmieni kolor na smacznie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Wyjąć z ognia i odstawić do czasu potrzebnego.Gdy mieszanina prawoślazu ostygnie do 210°, wlej syrop do miski zawierającej przygotowaną żelatynę. Zamontuj mikser stojący z mocowaniem trzepaczki i ubijaj na średniej prędkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Dodać sól. Kontynuuj ubijanie, aż mieszanina podwoi objętość. Obróć prędkość miksera na średnio niską i skropić brązowym masłem, po jednej łyżce stołowej na raz. Jeśli dodać masło zbyt szybko, nie będzie zawierać i mieszaniny prawoślazu może być wystarczająco nasmarowane, aby latać prosto z miski. Proszę powoli. Użyj szpatułki, aby zeskrobać rumiane kawałki z dna patelni, aby dodać je również.Po dodaniu masła wyłącz mikser. Użyj gumowej szpatułki, aby przenieść pianki na przygotowaną patelnię. Rap patelnię o blat raz lub dwa razy, aby usunąć wszelkie pęcherzyki powietrza i wyrównać mieszaninę.Owinąć w folię i przechowywać w lodówce co najmniej 8 godzin, najlepiej na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Pokrój pianki: przygotuj deskę do krojenia, odkurzając ją cukrem pudrem.Po wyjęciu pianek z lodówki Rozpakuj i odkurz powierzchnię cukrem pudrem. Użyj palców, aby wyciągnąć gigantyczne prawoślazu; przenieść do deski do krojenia. Posypać piankę cukrem pudrem, aby nie pozostały lepkie powierzchnie.Nożem szefa kuchni pokrój pianki na 64 kostki 1" lub dowolny rozmiar i kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Dżemu Malinowego, Podzielonego1/3 Szklanki Dżemu Malinowego, Podzielonego
8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
7
Pokrojone pianki umieścić w dużej misce i obficie obsypać cukrem pudrem. Użyj rąk, aby wrzucić pianki, upewniając się, że wszystkie powierzchnie zostały pokryte cukrem pudrem i żadne nie sklejają się.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Dżemu Malinowego, Podzielonego1/3 Szklanki Dżemu Malinowego, Podzielonego
8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Przenieś odkurzone pianki do hermetycznego pojemnika. Przechowywać w temperaturze pokojowej przez około dwa tygodnie lub na czas nieokreślony w lodówce lub zamrażarce.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych
9
Przygotować zapiekankę: z obieraczką do warzyw obrać słodkie ziemniaki. Użyj noża szefa kuchni, aby pokroić ziemniaki na jednorodne kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
10
Umieść słodkie ziemniaki w koszyku na parę lub improwizuj, ustawiając metalowy durszlak do dużego garnka i dodając około 1" wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
11
Ziemniaki posypać solą i przykryć. Doprowadzić wodę do wrzenia (pozostawiając pokrywkę na cały czas), a następnie zmniejszyć ogień, aby utrzymać stałą gotować.Okresowo sprawdzaj poziom wody, dodając więcej w razie potrzeby. Po 10 minutach przetestuj słodkie ziemniaki wykałaczką lub szaszłykiem, aby sprawdzić, czy są miękkie. Jeśli tak, wyłącz ciepło; w przeciwnym razie kontynuuj gotowanie na parze (dodając więcej wody w razie potrzeby), aż będą bardzo miękkie.W międzyczasie roztopić masło na małej patelni wraz z szałwią. Brązowy jak wcześniej. Wyłączyć ogień i wymieszać z syropem klonowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
12
Przenieś słodkie ziemniaki do bezpiecznego naczynia w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
13
Wlać masło klonowe i wrzucić delikatnie do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło KlonoweMasło Klonowe
14
Obficie posypać solą i pieprzem do smaku. Przykryć folią i odstawić do końca.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
15
Aby zakończyć zapiekankę: ustawić piekarnik do pieczenia.Odkryj słodkie ziemniaki. Wierzch obficie z pianek szałwiowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
16
Umieść w zapiekance na górnej lub środkowej szafce piekarnika (o 4 " od elementu grzejnego) i piecz, aż pianki zamieniły głęboki, foxy brązowy. Miej na nich oko; mogą bardzo szybko przejść od Tasty do burned.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
17
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W24 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia13
Magazyn