Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z masłem i szałwią

Brązowy masło i szałwia słodkie ziemniaki zapiekanka może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 426 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jeśli masz sól, brązowe masło szałwiowe pianki, słodkie ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 24 godziny. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Słodkie ziemniaczane Gnocchi z brązowym masłem i szałwią, Ravioli ze słodkich ziemniaków z cytrynowo-szałwiowym brązowym masłem, oraz Makaron ze słodkich ziemniaków z sosem maślanym z szałwii.
Instrukcje
Co najmniej jeden dzień wcześniej przygotuj pianki: przygotuj kwadratową patelnię o średnicy 8 cali (lub patelnię o podobnej wielkości), smarując ją lekko sprayem do patelni. W dolnej części miski stojaka-miksera połącz żelatynę i wodę.
Ubij widelcem, aby rozbić grudki żelatyny. Odstawić. Nożem szefa kuchni posiekaj szałwię tak drobno, jak to możliwe. Jeśli kawałki szałwii są w ogóle bardzo duże, owijają się wokół nasady trzepaczki podczas mieszania, zlepiają się i nie zawierają w piance. (Na przemian łącz szałwię z cukrem w robocie kuchennym i pulsuj, aż szałwia całkowicie zmieli się w cukrze. Daje to również pianki jasnozielony odcień.) W średnim garnku połącz szałwię, wodę, syrop kukurydziany i cukier. Ustawić na średnim ogniu. Używając odpornej na ciepło szpatułki, mieszaj, aż cukier się rozpuści i mieszanina zacznie bąbelkować. Przestań mieszać. Gotować syrop cukrowy, aż termometr cukierkowy zarejestruje 240°.
Zdjąć garnek z ognia i ostudzić do 210°. Mieszaj od czasu do czasu, gdy mieszanina stygnie, aby zapewnić dokładny odczyt temperatury. Jeśli mieszanina nie ostygnie do 210° przed kontynuowaniem, żelatyna nie ustawi się prawidłowo.Podczas gdy podstawa prawoślazu chłodzi się, przygotuj brązowe masło. Roztopić masło na małej patelni lub patelni sos na małym ogniu. Włączyć ogień na średni i gotować, aż masło zacznie bąbelkować. Kontynuuj gotowanie, aż zmieni kolor na smacznie brązowy.
Wyjąć z ognia i odstawić do czasu potrzebnego.Gdy mieszanina prawoślazu ostygnie do 210°, wlej syrop do miski zawierającej przygotowaną żelatynę. Zamontuj mikser stojący z mocowaniem trzepaczki i ubijaj na średniej prędkości.
Dodać sól. Kontynuuj ubijanie, aż mieszanina podwoi objętość. Obróć prędkość miksera na średnio niską i skropić brązowym masłem, po jednej łyżce stołowej na raz. Jeśli dodać masło zbyt szybko, nie będzie zawierać i mieszaniny prawoślazu może być wystarczająco nasmarowane, aby latać prosto z miski. Proszę powoli. Użyj szpatułki, aby zeskrobać rumiane kawałki z dna patelni, aby dodać je również.Po dodaniu masła wyłącz mikser. Użyj gumowej szpatułki, aby przenieść pianki na przygotowaną patelnię. Rap patelnię o blat raz lub dwa razy, aby usunąć wszelkie pęcherzyki powietrza i wyrównać mieszaninę.Owinąć w folię i przechowywać w lodówce co najmniej 8 godzin, najlepiej na noc.
Pokrój pianki: przygotuj deskę do krojenia, odkurzając ją cukrem pudrem.Po wyjęciu pianek z lodówki Rozpakuj i odkurz powierzchnię cukrem pudrem. Użyj palców, aby wyciągnąć gigantyczne prawoślazu; przenieść do deski do krojenia. Posypać piankę cukrem pudrem, aby nie pozostały lepkie powierzchnie.Nożem szefa kuchni pokrój pianki na 64 kostki 1" lub dowolny rozmiar i kształt.
Pokrojone pianki umieścić w dużej misce i obficie obsypać cukrem pudrem. Użyj rąk, aby wrzucić pianki, upewniając się, że wszystkie powierzchnie zostały pokryte cukrem pudrem i żadne nie sklejają się.
Przenieś odkurzone pianki do hermetycznego pojemnika. Przechowywać w temperaturze pokojowej przez około dwa tygodnie lub na czas nieokreślony w lodówce lub zamrażarce.
Przygotować zapiekankę: z obieraczką do warzyw obrać słodkie ziemniaki. Użyj noża szefa kuchni, aby pokroić ziemniaki na jednorodne kawałki.
Umieść słodkie ziemniaki w koszyku na parę lub improwizuj, ustawiając metalowy durszlak do dużego garnka i dodając około 1" wody.
Ziemniaki posypać solą i przykryć. Doprowadzić wodę do wrzenia (pozostawiając pokrywkę na cały czas), a następnie zmniejszyć ogień, aby utrzymać stałą gotować.Okresowo sprawdzaj poziom wody, dodając więcej w razie potrzeby. Po 10 minutach przetestuj słodkie ziemniaki wykałaczką lub szaszłykiem, aby sprawdzić, czy są miękkie. Jeśli tak, wyłącz ciepło; w przeciwnym razie kontynuuj gotowanie na parze (dodając więcej wody w razie potrzeby), aż będą bardzo miękkie.W międzyczasie roztopić masło na małej patelni wraz z szałwią. Brązowy jak wcześniej. Wyłączyć ogień i wymieszać z syropem klonowym.
Przenieś słodkie ziemniaki do bezpiecznego naczynia w piekarniku.
Wlać masło klonowe i wrzucić delikatnie do herbu.
Obficie posypać solą i pieprzem do smaku. Przykryć folią i odstawić do końca.
Aby zakończyć zapiekankę: ustawić piekarnik do pieczenia.Odkryj słodkie ziemniaki. Wierzch obficie z pianek szałwiowych.
Umieść w zapiekance na górnej lub środkowej szafce piekarnika (o 4 " od elementu grzejnego) i piecz, aż pianki zamieniły głęboki, foxy brązowy. Miej na nich oko; mogą bardzo szybko przejść od Tasty do burned.