Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z bourbonem

Need a wegetariańska przystawka? Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z bourbonem może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 528 kalorii, 7G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Mieszanka masła, mielonego cynamonu, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Puree ze słodkich ziemniaków z polewą Bourbon, Boczek Bourbon bataty z grzankami cynamonowymi i masłem Bourbon, oraz Bourbon Puree Słodkie Ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191° i ułóż stojak na środku.
Wymieszać cukier, mąkę i sól w średniej misce, aż się połączą.
Dodać masło i, za pomocą blendera do ciast lub palcami, pokroić w mieszaninę mąki, aż masło jest w kawałkach wielkości grochu lub mniejsze, około 5 minut.
Dodaj pekan i wrzucić palcami połączyć.Wyciśnij grudki mieszanki między palcami, tworząc nieregularnie ukształtowane kawałki o wielkości fasoli. Przykryć i umieścić w lodówce, aż będzie gotowy do use.To montaż:po zakończeniu pieczenia słodkich ziemniaków umieść blachę do pieczenia na stojaku z drutu i odstaw na bok, aż słodkie ziemniaki będą wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, około 20 minut. W międzyczasie umieść bourbon, odmierzone masło, skórkę pomarańczową, sól, cynamon i gałkę muszkatołową w małym rondlu na średnim ogniu i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż masło stopi się i mieszanina zacznie bąbelkować, około 5 minut; odstawić.Płaszcz 13-na-9-calowe naczynie do pieczenia z masłem i odstawić.Gdy słodkie ziemniaki są schłodzone, przeciąć je na pół wzdłuż. Zeskrobać mięso łyżką i przenieść do dużej miski; wyrzucić Skórki. Za pomocą masher ziemniaczany, rozgnieść mięso, aż będzie prawie gładka, ale niektóre kawałki pozostają.
Dodać mieszaninę bourbona i mleko i mieszać aż do równomiernego połączenia.
Przenieść mieszaninę do przygotowanego naczynia do pieczenia.Na słodkie ziemniaki równomiernie posypać polewą streusel.
Piec, aż streusel jest złoty kolor, o 20 protokół.
Umieść naczynie na drucianym stojaku i pozostaw na 10 minut przed podaniem.