Zapiekanka ze szpinakiem i porem z dodatkiem okruchów Roquefort
Need a wegetariańska przystawka? Zapiekanka ze szpinakiem i porem z dodatkiem okruchów Roquefort może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.65 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 248 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz liście szpinaku, masło, musztardę chrzanową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekanka Ze Szpinakiem I Porem Z Dodatkiem Okruchów Roquefort, Penne z pancettą, szpinakiem i maślaną polewą, oraz Tarta Z Pora Roquefort dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. stopić 3 łyżki masła na średniej patelni na średnim ogniu.
Wymieszać w 2 łyżki musztardy, następnie bułkę tartą. Smażyć, aż bułka tarta są złote, o 5 protokół. Fajne krótko.
Wrzucić 1 1/2 worki szpinaku w dużym garnku nonstick na dużym ogniu, aż zwiędną, o 3 protokół.
Przełożyć na sito ustawione nad miską. Powtórzyć z pozostałym szpinakiem. Nacisnąć na szpinak, aby osuszyć.
Roztopić pozostałe 2 łyżki masła w tym samym garnku na średnim ogniu.
Dodaj por; sauté 4 minuty.
Dodać śmietanę, Pozostałe 1 1/2 łyżki musztardy i szpinak. Wrzucić, aż zgęstnieje i mieszane, o 2 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Przenieść do naczynia do pieczenia 7x11 cali. Na wierzchu wymieszać bułkę tartą.
Piec do bulgotania, o 10 protokół.