Zapiekanka z ziemniaków i kopru włoskiego
Ziemniaki i koper włoski Gratin może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 454 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ziemniaki Yukon gold, bułka tarta, masło i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%. Spróbuj Zapiekanka z ziemniaków i kopru włoskiego, Zapiekanka ziemniaczano-koprowa, oraz Zapiekanka z kopru włoskiego i ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej głębokiej patelni roztopić masło w 1 łyżce oliwy z oliwek.
Dodać koper włoski, przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, aż koper włoski zwiędnie, o 6 protokół. Odkryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż bardzo miękkie i tylko karmelizowane, o 12 protokół. Doprawić solą i pieprzem i lekko ostudzić.
W małej misce połączyć bułkę tartą z pozostałymi 2 łyżkami oleju. Lekko doprawić solą i pieprzem; odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 350 i posmaruj 13-na-9-calowe naczynie do pieczenia.
Jedną trzecią ziemniaków rozłóż w równomiernej warstwie w naczyniu. Doprawić lekko solą i pieprzem, a na wierzchu jedną trzecią kopru włoskiego. Powtórz warstwę z pozostałymi ziemniakami i koprem włoskim, przyprawiając warstwy i kończąc koprem włoskim.
W dużej miarce wymieszać śmietanę z wywarem i zalać warzywami, przełożyć koper włoski, jeśli zostanie usunięty przez płyn. Przykryć naczynie szczelnie folią i piec przez około 1 godzinę, lub aż ziemniaki będą po prostu miękkie; Ustaw blachę do pieczenia pod naczyniem, aby złapać wszelkie kapiele.
Zdjąć folię, posypać wierzch bułką tartą i piec przez około 30 minut dłużej, lub do góry jest złoty brąz i ziemniaki są bardzo miękkie.
Pozostawić zapiekankę na 10 minut przed cięciem.
Zrób to: zapiekankę można schłodzić na noc. Podgrzać, przykryć, przed podaniem w piekarniku 350.