Zapiekanka Z Tuńczykiem
Jeśli masz w pobliżu 55 minut do spędzenia w kuchni, zapiekanka z tuńczykiem może być świetnym pescatarian przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 643 kalorie, 37g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka śmietany, cebuli, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z Simply Recipes ma 427 fanów. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to raczej tanie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Sprawdza się jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Zapiekanka z owocami morza lub pyszna zapiekanka z tuńczykiem, Zapiekanka Z Tuńczykiem, oraz Zapiekanka Z Tuńczykiem.
Instrukcje
Ugotuj makaron i brokuły: Rozgrzej piekarnik do 204°. w dużym garnku (6 qt) przynieś 4 ćwiartki wody do wrzenia.
Dodaj łyżkę soli. Wróć do wrzenia.
Dodaj makaron. Gotować na wolnym ogniu na toczącym się wrzątku.
Tuż przed makaron jest al DENTE, (firma, ale gotowane przez, najwcześniejszy czas gotowania minus 2 minuty), dodać posiekane brokuły do makaronu i gotować jeszcze 2 minuty.
Odcedzić w durszlaku i odstawić.
Podsmażyć grzyby: podczas gotowania makaronu, podsmażyć grzyby na patelni na średnim ogniu (nie trzeba dodawać masła ani oleju, grzyby gotują we własnym soku).
Gdy grzyby zrezygnują z wilgoci (około 5-10 minut), zdejmij z ognia i odstaw na bok.
Cebulę ugotować: po wykonaniu makaronu i odsączeniu w durszlaku rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu, dodać 2 łyżki masła.
Dodać cebulę i gotować je do przezroczystego.
Dodać makaron i brokuły mieszaninę z powrotem do garnka; wymieszać z grzybami. Wymieszać z tuńczykiem, puszką śmietany zupy grzybowej, startym serem, mlekiem i śmietaną.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Top z rozdrobnionych chipsów ziemniaczanych:
Rozłóż pokruszone chipsy na wierzchu mieszanki.
Piec: gotować przez 20 minut w temperaturze 204° w piekarniku, aż polewa zbrązowieje.