Zapiekanka Z Tostami Francuskimi

Zapiekanka Z Tostami Francuskimi
Zapiekanka z pieczonych tostów francuskich może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 2,48 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 886 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 22 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz masło, zmielony cynamon, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać francuski chleb można śledzić to danie główne z Francuski Budyń Chlebowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 5 minut. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest dobre. Spróbuj Zapiekanka Z Tostami Francuskimi, Zapiekanka tostowa z Pralinkami, oraz Zapiekanka Z Grzankami Francuskimi Na Noc dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kromka francuskiego chleba na 20 kromek, 1-cal grubości każdy. (Użyj dodatkowego chleba na tosty czosnkowe lub bułkę tartą). Ułóż plasterki w obficie masłem 9 na 13-calowe płaskie naczynie do pieczenia w 2 rzędach, nakładając plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Chleb FrancuskiChleb Francuski
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
2
W dużej misce, połączyć jajka, pół na pół, mleko, cukier, wanilia, cynamon, gałka muszkatołowa i sól i ubić ubijakiem obrotowym lub trzepaczką do wymieszania, ale nie zbyt bąbelkowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Wlać mieszaninę na kromki chleba, upewniając się, że wszystkie są równomiernie pokryte mieszanką mleczno-jajeczną. Łyżka część mieszaniny między plasterkami. Przykryć folią i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
4
Następnego dnia Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Pralinki rozprowadzić równomiernie na chlebie i piec przez 45 minut, aż będą nadmuchane i lekko złociste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Podawać z syropem malinowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
7
Połącz wszystkie składniki w średniej misce i dobrze wymieszać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Rozłóż na chlebie jak wyżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
9
Połącz składniki w małym rondlu i umieść na średnim ogniu. Mieszaj do ogrzania i rozcieńczenia jak syrop.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn