Zapiekanka z sosem z kurczaka cioci Jewel
Zapiekanka z kurczaka cioci Jewel może być tylko daniem głównym, którego szukasz. Za 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 28g białka, 7G tłuszczu i w sumie 242 kalorii. Ten przepis służy 12. 1360 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i podnieś mleko, rosół z kurczaka, skondensowany krem z zupy selerowej i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest całkiem niezłe. Spróbuj Zapiekanka Spaghetti z kurczakiem cioci Liz, Sos sałatkowy cioci Trish, oraz Sos sałatkowy cioci Trish dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Umieść kurczaka w dużym rondlu pełnym lekko osolonej wody. Doprowadzić do wrzenia; gotować przez około 30 minut lub do momentu ugotowania kurczaka (soki są klarowne).
Usuń kurczaka z patelni, rezerwując bulion.
Pokrój kurczaka na kawałki wielkości kęsa i umieść na dnie naczynia do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W średniej misce wymieszaj krem z rosołu i krem z zupy selerowej. Napełnij jedną pustą puszkę zupy mlekiem i wymieszaj mleko z zupami.
Wlać mieszaninę na kurczaka. W małej misce połącz farsz i bulion; wymieszaj razem i łyżkę na zapiekance.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut.