Zapiekanka Z Puree Ziemniaczanego
Puree ziemniaczane jest bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 14. Jedna porcja zawiera 153 kalorie, 8G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Mieszanka pieprzu, soli, ciepłego mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Zapiekanka Z Puree Ziemniaczanego, Zapiekanka Z Puree Ziemniaczanego, oraz Zapiekanka Czosnkowo-Ziemniaczana.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym holenderskim piekarniku. Przykryć wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub do przetargu; drenaż. Powrót ziemniaki na patelnię.
Dodaj 3/4 Puchar ser fontina, 1/2 Puchar ser Gruyre, masło, sól, i świeżo zmielony czarny pieprz do patelni; zacieru widelcem lub masher ziemniaków, aż dobrze połączone.
Dodaj ciepłe mleko do patelni; Kontynuuj mieszankę ziemniaczaną do pożądanej konsystencji. Łyżkę do naczynia do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytego sprayem do gotowania; posypać równomiernie pozostałą 1/4 szklanki sera fontina i pozostałą 1/4 szklanki sera Gruyre. Przykryć folią aluminiową lekko spryskaną sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 400 przez 20 minut.
Wyjąć z piekarnika; wyjąć i wyrzucić folię.
Zapiekanka z broilu 5 minut lub aż ser będzie brązowy i bąbelkowy.