Zapiekanka Z Puree Ziemniaczanego
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj zapiekanki ziemniaczanej. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 445 kalorii, 12g białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sól, ostry ser cheddar, śmietanę marki daisy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 1985 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%. Spróbuj Zapiekanka Z Puree Ziemniaczanego, "Wszystko" Zapiekanka Ziemniaczana Puree, oraz Zapiekanka Z Puree Ziemniaczanego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 325 stopni F. masło 1 1/2-quart danie zapiekanki.
Ziemniaki umieścić w rondlu 3-quart; przykryć zimną wodą.
Dodać 1 łyżkę soli. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować przez 20 minut lub do przetargu widłowego.
Odcedzić ziemniaki. Umieść patelnię z powrotem na palniku na 1 minutę, potrząsając patelnią, aż ziemniaki wyschną. Ziemniaki rozgnieść maserem ziemniaczanym lub mikserem.
Dodać masło, śmietanę, ser, szczypiorek i pozostałą 1/2 łyżeczki soli. Zacieru lub mieszać aż dobrze wymieszane.
Łyżka mieszanki do naczynia żaroodpornego.
Piec ziemniaki przez 20 do 25 minut lub do gorąca.
Wyjąć z piekarnika i posypać cebulą i ugotowanymi kawałkami boczku. Powrót danie do piekarnika i piec przez dodatkowe 5 minut.