Zapiekanka z pora i ziemniaków
Need a przystawka bezglutenowa? Zapiekanka z pora i ziemniaków może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 235 kalorii, 10g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 89 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz oliwę z oliwek, szczyptę pieprzu, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tarka Ziemniaczano-Porowa, Por Ziemniaczany Au Gratin, oraz Tarka Ziemniaczano-Porowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż połowę plastrów ziemniaków w naczyniu do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali pokrytym natryskiem do gotowania.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj por; smażyć 10 minut lub aż lekko rumiane. Wymieszać z czosnkiem, solą i pieprzem. Połówkę poru wymieszać na plastrach ziemniaków; na wierzch polać pomidorami i połową sera. Powtórz warstwy z pozostałymi ziemniakami, mieszaniną porów, pomidorami i serem.
Doprowadzić mleko do wrzenia na małym ogniu na patelni; wlać mieszaninę ziemniaków. Przykryć i piec w 425 przez 30 minut lub aż ziemniaki będą miękkie. Odkryć; piec dodatkowe 15 minut lub aż złoty kolor.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.