Zapiekanka z makaronem z tuńczykiem od podstaw

Zapiekanka z makaronem z tuńczykiem od podstaw
Zapiekanka z makaronem z tuńczykiem od podstaw to pescatarian przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 624 kalorie, 33g białka, oraz 35 g tłuszczu. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne dla Jesień. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz cebulę, czosnek, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest dobre. Spróbuj Zapiekanka z makaronem z tuńczykiem od podstaw, Bezglutenowa i bezmleczna zapiekanka z makaronem z tuńczyka od podstaw, oraz Łatwa zapiekanka z tuńczykiem od podstaw: odłóż otwieracz do puszek dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Masło średnie naczynie do pieczenia z 1 łyżką masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Dodaj makaron jajeczny, gotuj przez 8 do 10 minut, aż al dente, i odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu
4
Rozpuścić 1 łyżkę masła na patelni na średnim ogniu. Wymieszać cebulę, seler, i czosnek, i gotować 5 protokół, do miękkości. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej i wymieszać z grzybami. Nadal gotować i mieszać 5 minut, lub aż większość płynu odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
W średnim rondlu rozpuścić 4 łyżki masła i ubić mąkę na gładką masę. Stopniowo ubijaj mleko i kontynuuj gotowanie 5 minut, aż sos będzie gładki i lekko zagęszczony. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z tuńczykiem, groszkiem, mieszaniną grzybów i gotowanym makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Makaron GotowanyMakaron Gotowany
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
6
Przełożyć do naczynia do pieczenia. Pozostałe 2 łyżki masła roztopić w małej misce, wymieszać z bułką tartą i posypać zapiekanką. Top z serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
7
Piec 25 minut w nagrzanym piekarniku, lub do bąbelków i lekko rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Maddalena Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn