Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem

Zapiekanka z makaronem z tuńczykiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 381 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.32 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 32 minuty. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Mieszanka grochu, mąki, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem, Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem, oraz Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem 2.0.
Instrukcje
Makaron gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodaj cebulę i marchew; gotować 6 minut lub aż marchew jest prawie miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Posypać mąką; gotować 1 minutę, ciągle mieszając. Stopniowo mieszaj mleko; gotuj 5 minut, stale mieszając trzepaczką do momentu, aż lekko zgęstnieje. Wymieszać z serem śmietankowym, musztardą, solą i pieprzem; gotować 2 minuty, stale mieszając.
Zdjąć patelnię z ognia. Wymieszaj makaron, groszek, 1/4 szklanki sera Parmigiano-Reggiano i tuńczyka. Wymieszać łyżką do płytkiego, bezpiecznego dla brojlerów 2-kwartowego naczynia do pieczenia pokrytego natryskiem do gotowania; na wierzchu pozostałą 1/4 szklanki sera Parmigiano-Reggiano. Broil 3 minuty lub aż złoty i bąbelkowy.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.