Zapiekanka z makaronem z tuńczykiem z porami i świeżym koperkiem

Zapiekanka z makaronem z tuńczykiem z porami i świeżym koperkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 524 kalorie, 28g białka, oraz 26g tłuszczu. Mieszanka mąki uniwersalnej, tuńczyk albacore, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem Z Porami I Świeżym Koperkiem, Zapiekanka z tuńczyka w sosie koperkowym, oraz Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło 8 x 8 x 2-calowe szklane naczynie do pieczenia. Masło Meltunsalted w ciężkim dużym rondlu overmedium ciepła.
Dodać pory i nasiona selera do rondla; posypać lekko grubą solą. Rondel przykryć i gotować do miękkości, ale nie brązowy, często mieszając, około 8 minut.
Dodać mąkę; wymieszać 1 minutę.Stopniowo dodawać mleko i pół na pół; gotowaćmieszanka til lekko zgęstnieje, często mieszając, około 5 minut. Wymieszać z sokiem z cytryny. SOS Seasonleek do smaku z grubej koszernej soli i pieprzu.
W międzyczasie ugotuj makaron jajeczny w dużympot wrzącej osolonej wody do miękkości, od czasu do czasu mieszając.
Odcedzić makaron, rezerwując 3/4 szklanki płynu do gotowania makaronu.
Makaron przenieść do dużej miski.
SOS Pourleek nad makaronem.
Ser Gruyère i koperek i wymieszać, aby wymieszać; dodać zastrzeżone makaron gotowania cieczy bytablespons, aż mieszanina jest wilgotna i kremowa (około 8 łyżek). Złóż tuńczyka.
Przełożyć do przygotowanego naczynia do pieczenia. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Lekko schłodzić.Chill uncovered until cold, then cover withfoil and keep refrigerated.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Piec makaron, przykryty folią, do ogrzania, około 20 minut, jeśli świeżo zrobiony lub 30 minut, jeśli schłodzony.
Posypać rozdrobnione chipsy ikontynuować do pieczenia, odkryte, aż top jestgolden brown i wypełnianie pęcherzyków, o 10 minut dłużej.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować jest La Jota Howell Mountain Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
![La Jota Howell Mountain Merlot]()
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.