Zapiekanka z makaronem i kurczakiem

Zapiekanka z makaronem i kurczakiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj Pastan i zapiekankę z kurczaka. Jedna porcja zawiera 1372 kalorii, 85g białka, oraz 79 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $5.03 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka wody, ząbek czosnku, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest dobre. Podobne przepisy to Pastan i zapiekanka z kurczaka, Zapiekanka Z Makaronem Grzybowym, oraz Zapiekanka z kalafiora, makaronu i sera.

Instrukcje

1
Wyciąć backbones, końcówki skrzydeł, i drugi stawów skrzydeł z kurcząt, a następnie pokroić każdego kurczaka na ćwiartki. Umieść kręgosłupy, końcówki skrzydeł, drugie stawy i podroby (z wyjątkiem wątróbek) w 6-do 8-kwartowym garnku z wodą, selerem, marchewką, cebulą, czosnkiem, tymiankiem, solą i pieprzem i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj ćwiartki z kurczaka i przywróć płyn do wrzenia, odtłuszczając dowolną pianę, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ćwiartki Z Udka Kurczakaćwiartki Z Udka Kurczaka
3
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 40 minut.
4
Przełożyć ćwiartki z kurczaka szczypcami na płytką patelnię do pieczenia. Gdy kurczak jest wystarczająco chłodny, aby poradzić sobie, usuń mięso ze skóry i kości, przenosząc mięso na deskę do krojenia i zwracając skórę i kości do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
ćwiartki Z Udka Kurczakaćwiartki Z Udka Kurczaka
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Pokroić kurczaka na 1-calowe kawałki i rezerwy w dużej misce. Gotować wywar 40 minut, a następnie przelać przez sito o drobnych oczkach do dużej miski, odrzucając ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Odstawić 5 minut, następnie odtłuścić tłuszcz i odstawić 4 filiżanki wywaru do zrobienia sosu. (Zachowaj pozostały zapas do innego wykorzystania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°. potrawy z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Rozgrzać masło (1 kij) w 4-litrowym ciężkim garnku na umiarkowanym ogniu, aż piana opadnie, następnie dodać czosnek i gotować, ubijając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Dodać mąkę i gotować, ubijając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
4
Dodać mleko i zarezerwowany bulion (4 szklanki) w wolnym strumieniu, ubijając, a następnie doprowadzić do wrzenia, ubijając. Zmniejszyć ogień i dusić, ubijając od czasu do czasu, aż sos jest lekko zagęszczony, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
5
Zdjąć z ognia i wymieszać w crème fraîche, sól, pieprz, cayenne, 2 szklanki Gruyère, i 1/2 szklanki Parmigiano-Reggiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
GruyereGruyere
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Podczas gotowania sosu na wolnym ogniu, gotować makaron w garnku 6-do 8-quart wrzącej osolonej wody, odkryte, aż nie całkiem al dente, 8 do 10 minut (makaron powinien być nadal jędrny), a następnie odsączyć w durszlaku. Makaron przekładamy do garnka, następnie dodajemy kurczaka i sos, podrzucając do płaszcza. Miksturę makaronu podzielić między zapiekane potrawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Bułkę tartą wymieszać z pozostałymi 4 szklankami Gruyère i 3/4 szklanki Parmigiano-Reggiano, następnie równomiernie posypać mieszaniną makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
GruyereGruyere
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
8
Piec gratins aż okruchy są złociste i sos jest bulgotanie, 20 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
1
Jeśli używasz kurczaków rotisserie, wyciągnij mięso z kości i rezerwy, a następnie zrób zapas, gotując skórę i kości z selerem naciowym, marchewką, cebulą, czosnkiem, tymiankiem, solą, pieprzem i 8 szklankami wody 40 minut przed odcedzeniem.Kurczak można gotować, a zapas można przygotować 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić osobno, przykryć.Bułkę tartą można przygotować 1 dzień wcześniej i przechowywać w szczelnej plastikowej torbie w temperaturze pokojowej.Sery można starte 1 dzień wcześniej i schłodzić osobno w szczelnie zamkniętych plastikowych torebkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia39
Magazyn