Zapiekanka Z Kurczaka Poblano

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj zapiekanki z kurczaka Poblano. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 399 kalorii. Na 2,51 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś tortille kukurydziane, cebulę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka Enchilada Z Kurczaka Poblano, Vincent Price Sopa Poblano-Zupa Poblano Chile, oraz Kurczak Poblano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój poblanos i paprykę na pół wzdłuż; Odrzuć nasiona i błony.
Umieść poblanos i paprykę, skórki do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką.
Umieść kukurydzę na blasze do pieczenia. Broil 10 minut lub aż poblanos i papryka są czernione i kukurydza jest lekko rumiane.
Umieść poblanos i paprykę w plastikowej torbie na suwak; uszczelnij.
Odstawić na 10 minut. Obrać i grubo posiekać; Poblanos i paprykę odstawić osobno.
Usunąć ziarna kukurydzy z kolb.
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
W dużym rondlu umieść mąkę, 1/2 łyżeczki soli i czarny pieprz. Stopniowo dodawać mleko, mieszając trzepaczką. Gotować na średnim ogniu, aż będzie lekko gęsty (około 12 minut), ciągle mieszając.
Połącz 1 szklankę mieszanki mleka i poblanos w blenderze; proces do gładkiej. Wymieszać przecieraną mieszaninę poblano z pozostałą mieszaniną mleka.
Połącz paprykę, kukurydzę, pozostałe 1/2 łyżeczki soli, 1 szklanka meksykańskiego sera, czerwoną cebulę, kolendrę, jajka i ricottę.
Płaszcz dno 13 x 9-calowe naczynie do pieczenia z natryskiem do gotowania.
Rozprowadzić 1/2 szklanki sosu na dnie naczynia. Ułóż 6 tortillas na sosie, nakładając się lekko.
Połowę mieszanki ricotty rozłóż na tortillach; wierzch z połową kurczaka.
Posypać 1/3 szklanki zielonej cebuli i 2/3 szklanki meksykańskiego sera.
Wlać około 1 szklanki sosu na ser. Powtórz warstwy z 6 tortillami, pozostałą mieszaniną ricotty, pozostałym kurczakiem, 1/3 szklanki zielonej cebuli, 2/3 szklanki meksykańskiego sera, 1 szklanka sosu i 6 tortilli.
Pozostałe sosy polać tortillami. 1 stronę folii pokryć sprayem do gotowania.
Umieść folię, powleczoną bokiem w dół, nad zapiekanką.
Piec w 350 przez 30 minut lub do bąbelków.
Posypać 2/3 szklanki meksykańskiego sera i 1/3 szklanki zielonej cebuli.
Piec, odkryte, 15 minut lub do rozpuszczenia sera.