Zapiekanka Z Kopru Ziemniaczanego
Zapiekanka z kopru ziemniaczanego może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 78 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 178 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Jeśli masz masło, grubo gruyère ser, ziemniaki i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 39%. Spróbuj Koper Włoski-Ziemniaki Au Gratin, Zapiekanka z ziemniaków i kopru włoskiego, oraz Zapiekanka z kopru włoskiego i ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232° z regałem w dolnej trzeciej części piekarnika. Masło 2-quart płytkie Ognioodporne zapiekanka lub naczynie do pieczenia (nie szkło.)
Pokroić liście z kopru włoskiego i posiekać tyle, aby odmierzyć 1 łyżkę stołową. Odstawić.
Odciąć i wyrzucić łodygi. Ćwierć kopru włoskiego wzdłuż i pokroić bardzo cienko krajalnicą do dużej miski.
Ziemniaki obrać i pokroić bardzo cienko krajalnicą do miski.
Dodać masło z 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i wrzucić do herbu.
Warzywa przełożyć na zapiekane naczynie, rozłożyć je równą warstwą i szczelnie przykryć folią.
Piec 30 minut, następnie zmniejszyć piekarnik do 177° i nadal piec, aż warzywa będą miękkie, 20 do 25 minut więcej.
Wyjąć z piekarnika i zdjąć folię, następnie posypać tarką równomiernie serem.
Rozgrzej brojlery i zapiekanki z broilami 4 do 5 cali od ciepła, aż ser będzie lekko złoty 4 do 5 minut.
Odstawić gratin 5 minut przed podaniem.